شما اینجا هستید

اگر به سازه‌های جدید توجه کرده باشید، دیده‌اید که از متریال و مصالح جدیدی در آن‌ها استفاده شده است؛ چوب پلاست یکی از این مصالح جدید به شمار می‌آید که نه تنها در زیبایی سازه نقش بسزایی دارد، بلکه مقرون‌به‌صرفه‌تر بوده و آسیب بسیار کمتری برای محیط زیست به همراه خواهد داشت؛ چنانچه تا انتهای این مطلب […]

اگر به سازه‌های جدید توجه کرده باشید، دیده‌اید که از متریال و مصالح جدیدی در آن‌ها استفاده شده است؛ چوب پلاست یکی از این مصالح جدید به شمار می‌آید که نه تنها در زیبایی سازه نقش بسزایی دارد، بلکه مقرون‌به‌صرفه‌تر بوده و آسیب بسیار کمتری برای محیط زیست به همراه خواهد داشت؛ چنانچه تا انتهای این مطلب همراه ما باشید ما اطلاعات کامل‌تر و بیشتری در مورد چوب پلاستیک و کاربردهای آن در اختیار شما قرار خواهیم داد.

چوب پلاست چیست و از چه موادی تولید می‌شود؟

چوب پلاستیک Wood Plastic Composite که با عنوان چوب پلاست نیز شهرت پیدا کرده، نوعی پروفیل است که در‌حال‌حاضر در بسیاری از کشورهای جهان مورد‌استفاده قرار می‌گیرد؛ این محصول از لحاظ ظاهری مانند چوب بوده و ضمن زیبایی بسیاری که دارد از دوام و مقاومت بالایی نیز بهره‌مند است؛ بر همین اساس و به دلیل آسیب نرساندن به محیط زیست از نظر قطع درختان و .. این نوع پروفیل را می‌توان رقیبی برای استفاده از چوب در ساخت نما، کفپوش و یا حتی ساخت المان‌های شهری و درب و پنجره مورد‌استفاده قرار داد.

چوب پلاست نوعی روکش کامپوزیتی محسوب می‌شود که سه دسته مواد مختلف در ساختار آن به‌کار می‌رود که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

بخش اول: چوب که شامل فرآورده‌های چوبی و لینگو سلولوزی است.

در ساخت و تهیه چوب پلاست به‌طور مستقیم از چوب استفاده نمی‌شود بلکه تولید کنندگان تلاش می‌کنند تا از آرد یا خاک اره چوب که از کارگاه‌‎‌ها و کارخانجات صنعتی برش چوب و .. به‌جا می‌ماند استفاده نمایند؛ از دیگر الیاف طبیعی و گیاهی که در این بخش مورد‌استفاده قرار می‌گیرد می‌توان به کاه، پوسته برنج، ذرت، بامبو و همچنین ضایعات به جا مانده از کاغذ، کارتن‌ها و … اشاره کرد. استفاده از این ضایعات چوبی اهمیت فراوانی دارد؛ زیرا سبب می‌شود پروفیل‌های چوب پلاست در برابر فشار مقاومت بالایی پیدا کرده و دچار شکستگی نشوند.

بخش دوم: ترموپلاست‌ها یا پلیمرهای گرمانرمی که شامل پلی وینیل و پلی پروپیلن می‌شود.

پلی وینیل کلراید خود در دو نوع مختلف وجود دارد که یک نوع آن نرم و منعطف است و نوع دیگر سخت و بدون انعطاف است.عموما دمای ذوب پلی‌ وینیل کلراید از پلی‌اتیلن بیشتر بوده و چگالی آن نیز بالاتر است؛ این محصول دیر آتش گرفته و گازی که از آن تولید می‌شود از اکسیژن سنگین‌تر است؛ بنابراین اگر به آن هوا نرسد، به راحتی خاموش می‌شود.

پلی‌پروپیلن از دیگر پلیمرهایی است که در تولید چوب پلاستیک مورد‌استفاده قرار می‌گیرد؛ از‌آنجا‌که این نوع مواد دارای نظم ساختمانی از نظر ساختار درونی هستند، نه تنها از استحکام بالایی برخوردارند بلکه ظاهر زیبا و مقاومت در برابر ضربه نیز از ویژگی‌های مهم آن به‌شمار می‌آید.

بخش سوم: ترکیبات افزودنی که شکل و رنگ مناسبی به چوب پلاست می‌بخشند.

از مهم‌ترین خواص این ترکیبات افزودنی می‌توان به خواص مکانیکی بالا، استحکام، دوام و تسهیل در فرایند شکل پذیری ماده اشاره کرد. این مواد شامل رنگ، جفت کننده‌ها، آنتی اکسیدان‌ها، پایدار کننده‌های نوری و حرارتی، اصلاح کننده‌های ضربه‎، ضد قارچ و ضد میکروب بوده و از موادی استفاده می‌شود که ایجاد شعله و بروز آتش‌سوزی را تا حد زیادی به تاخیر می‌اندازند.

با توجه به آنچه در این بخش ذکر شد، چوب پلاست مصالحی نو و جدید به‌شمار می‌آید که به‌عنوان متریال دوستدار محیط‌زیست شناخته شده است؛ زیرا برای تولید آن هیچ نیازی به تخریب جنگل‌ها وجود ندارد؛ به همین منظور از این محصول در سال‌های اخیر برای ساخت نما و کف سازی و … بسیار استقبال شده است.

از چوب پلاستیک در چه جاهایی می‌توان استفاده کرد؟

همان‌طور که پیشتر اشاره کردیم از این محصول می‌توان برای نماسازی و کف سازی استفاده کرد اما از دیگر کاربردهای چوب پلاستیک می‌توان به ساخت درب و پنجره، حصار و پرچین، پنل داخلی خودروها، نرده‌های چوبی، حصار، محوطه‌سازی چوبی و همچنین نیمکت‌های پارک و ساخت المان‌های شهری اشاره کرد.

چرا می‌گوییم چوب پلاست با محیط‌زیست سازگار است؟

به دو دلیل می‌گوییم که این محصول کاملاً با طبیعت و محیط‌ زیست سازگار است؛ یکی آنکه سبب شده تا زباله‌های پلاستیکی را بتوان نه تنها یکبار بلکه چند مرتبه بازیافت کرده و برای ساخت چوب پلاست مورد‌استفاده قرار داد؛ بنابراین زباله‌هایی که شاید صدها سال زمان طی می‌شد تا زمین آن‌ها را بپذیرد از این چرخه حذف شده است.

دلیل دیگر آن است که منجر به کاهش قطع‌ درختان شده است؛ به همین دلیل برای ساخت انواع محصولاتی که تاکنون از چوب ساخته می‌شدند می‌توان از این پروفیل‌ها استفاده کرد؛ بنابراین تولید و استفاده از این متریال را می‌توان یک موهبت بزرگ برای طبیعت به‌شمار آورد. امروزه نیز در ایران و بیشتر کشورهای دنیا به لحاظ کیفیت، دوام، زیبایی و آشتی با محیط زیست و همچنین مقرون‌به‌صرفه بودن قیمت چوب پلاست از این متریال استقبال فراوانی شده است.

مزایای استفاده از چوب پلاست

  • به جهت آنکه این محصول، عایقی در برابر رطوبت است، می‌توان در شهرها و مناطقی که دارای رطوبت بالایی هستند از آن استفاده کرد.
  • در برابر نفوذ حشرات و جانورانی مانند موش، موریانه، سوسک و … مقاوم است.
  • بسیار دیر شعله‌ور می‌شود و امکان آتش سوزی آن بسیار کم است.
  • برای ساخت هر تن از چوب پلاستیک ۴۵۰ کیلوگرم پلاستیک و ۵۰۰ کیلوگرم خورده چوب یا الیاف طبیعی بازیافت می‌شود.
  • از نظر زیبایی حس چوب طبیعی را دارد و به محیط گرمای خاصی می‌بخشد.
  • جلوی نفوذ آب و ریشه‌های قارچ و کپک‌ها را می‌گیرد.
  • در برابر انواع میکروب و باکتری، اسید، مایعات و چربی‌ها مقاوم است
  • در برابر خط و خش و شکستگی استحکام بالایی از خود نشان می‌دهد و می‌توان طول عمر آن را بدون هیچ تغییراتی تا ۳۰ سال تضمین کرد.

جمع بندی

در نهایت می‌توان به این موضوع اشاره کرد که چوب پلاستیک به لحاظ ماندگاری بالایی که دارد، برای استفاده به جای چوب بهترین گزینه به‌شمار می‌آید. امروزه به لحاظ استقبال بسیار بالای مشتریان از چوب پلاست، شرکت‌های تولید کننده در تلاش‌اند محصولی با‌کیفیت مقاوم و ماندگار تولید کرده و در اختیار مشتری قرار دهند؛ همچنین به دلیل آنکه کامپوزیت چوب پلاستیک به عنوان محصول دوستدار طبیعت شناخته می‌شود، بهتر است به جای چوب در جاهایی که امکان کاربرد آن وجود دارد، استفاده شود.

دسته بندی: ساختمانیبرچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

مطلب قبل و بعد
مطالب مشابه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد