یکی از پرندگانی که از لحاظ نژاد از تنوع بسیار بالایی برخوردار است، قرقاول می باشد. شما میتوانید در قرقاول نژادهای مختلفی مانند طلایی، طوقی، نقرهای، سبز، سیامی، گوش دار سفید، خونی، ویتنام، پاکوتاه، گوش دار تبتی، قهوه ای و سایر گزینه ها را مشاهده کنید. گزینه های گفته شده تنها گوشه ای از نژاد پرنده قرقاول بود. نژاد های بسیار زیاد دیگری نیز وجود دارند که ما نام آنها را در این متن نیاورده ایم.
وجود نژادهای مختلف در این پرنده باعث شده تا پرورشدهندگان زیادی علاقه فراوانی به پرورش قرقاول پیدا کنند. با توجه به نژادهای گوناگون گوشتی و تخمگذار در قرقاول پرورش دهندگان برای انتخاب نژاد مناسب جهت رسیدن به سود دچار دردسر نمیشوند و گزینههای مختلفی را می توانند انتخاب کنند. تنوع در انتخاب هر کسی را میتواند ترغیب به پرورش این پرنده کند. چنانچه دوست دارید بیشتر با قرقاول آشنا شوید ادامه مطلب را دنبال کنید. این مطلب کاملترین مطلبی است که شما درباره قرقاول خواهید خواند.
پرورش قرقاول
با توجه به صرفه اقتصادی که قرقاول دارد افراد بسیار زیادی پرورش قرقاول را انتخاب میکنند. میزان تخمگذاری بالا در نژادهای تخمگذار و میزان گوشت گیری بالا در نژادهای گوشتی یک توجیه اقتصادی عالی برای شروع پرورش این پرنده است. معمولا کسانی که پرورش قرقاول را انجام می دهند از قفس قرقاول برای شروع کسب و کار خود استفاده خواهند کرد. قفس به آنها کمک خواهد کرد تا بتوانند به راحتی هرچه تمام تر قرقاول ها را مدیریت کنند و فضای مورد نظر آنها را فراهم سازند.
انواع قرقاول
قرقاول ها بیش از ۲۶ نوع نژاد دارند که معروفترین آنها قرقاول های ایرانی، آمریکایی، پاکستانی و سیلور می باشند. به صورت مختصر دیگر نژادهای قرقاول را در ابتدای مطلب عنوان کردیم.
غذای قرقاول چیست؟
این پرنده بیشتر در مناطق کوهستانی زندگی می کند. چنانچه در این مناطق باشد میتواند از گیاهان و حشرات اطراف غذای خود را تامین کند. اما چنانچه دوست دارید پرورش قرقاول را انجام دهید موضوع بسیار متفاوت تر خواهد بود. یکی از نکات بسیار مهم در زندگی قرقاول ها غذا و جیره مخصوص به آنهاست. شما میتوانید در جیره غذایی این پرنده از سویا، ذرت، گندم، نمک، پودر صدف، مکملهای ویتامینه و پروتئین و املاح معدنی استفاده کنید. در نظر داشته باشید پروتئین یکی از مهمترین مواردی است که باید در غذای قرقاول از ابتدای زندگی تا کشتار و یا پایان تخم گذاری در جیره غذایی آن قرار گرفته باشد.
غذای قرقاول به صورت مستقیم بر محصولات این پرنده مانند تخم و گوشت قرقاول تاثیرگذار خواهد بود.
آب مناسب برای قرقاول
یکی از مهمترین نکاتی که افراد در رشد قرقاول را دست کم میگیرند فراهم ساختن آب استاندارد است. چنانچه آب مورد نظر گوارا نبوده و با جیره غذایی هماهنگ نباشد می تواند دچار تلفات در پرورش قرقاول شود. آب بهداشتی و سالم جزء مهمترین و ضروری ترین نکات به شمار می رود.
آیا قرقاول پرواز میکند؟
یکی از مهمترین سوالاتی که در ذهن افرادی که دوست دارند با قرقاول آشنا شوند نقش می بندد این است که آیا قرقاول پرواز میکند؟ در جواب باید به این افراد بگوییم که قرقاول ها توان پرواز را دارند اما زمانی ترجیح میدهند به پرواز بپردازند که دچار ترس و استرس شوند. مهمترین عامل پرواز ترس است که به آن اشاره کردیم. چنانچه این پرنده احساس ترس نکند اکثر اوقات روی زمین راه میرود و از پرواز امتناع خواهد کرد.
قرقاول چند سال عمر میکند؟
طول عمر طبیعی قرقاول حدود ۷ تا ۱۲ سال خواهد بود. اما به طور غیر معمول و در بازه های زمانی طولانی این پرنده میتواند به ۱۵ سال نیز برسد. کسانی که پرورش قرقاول گوشتی را انجام میدهند به خوبی می دانند بعد از شانزده هفته باید آن را به کشتارگاه ببرند تا محصولات خود را به بازار عرضه نمایند در این مواقع می توان طول عمر قرقاول را ۱۶هفته در نظر گرفت.
بهترین تجهیزات برای پرورش قفس قرقاول
قفس قرقاول جزء محبوب ترین تجهیزات در بین پرورش دهندگان پرنده است. برای پرورش دهندگان با استفاده از این تجهیزات به راحتی هرچه تمام تر می توانند به صورت ۲۴ ساعته و بدون سر زدن های مکرر پرورش این پرنده را انجام دهند. جمع آوری تخم ها راحت تر و مدیریت بهتر و بهداشتی تر فضای پرورش از مزیت هایی است که قفس قرقاول عاید پرورش دهندگان خواهد کرد. در کنار قفس شما باید دما و رطوبت مناسب، نور عالی و فضای بدون ترس و دلهره را برای پرورش این پرنده فراهم سازید. داشتن وسایل گرمایشی و سرمایشی و همچنین تهویه هوا از مهمترین تجهیزات بعد از قفس به شمار میرود که میتواند به طور مستقیم بر روی کسب و کار شما تاثیر بگذارد.