یخچال های مختلف را می توان با توجه به ویژگی هایی که در خود دارند دسته بندی کرد. یکی از مشکلات رایج در این وسایل را می توان برفک زدن آن ها بیان کرد. در محصولات امروزی و مدرن تر کمتر شاهد برفک زدن وسایل مختلف هستیم. باید دقت کرد که این مشکل به هرحال بسیار آزار دهنده می باشد. اولین سوالی که به وجود می آید این است که چرا برفک ایجاد می شود. بی توجهی به برفک زدن می تواند در وسایل شما مشکلات متعددی را به وجود بیاورد. برفک زدن در یخچال می تواند باعث مشکلات بسیاری از قبیل راندمان موتور، افت قدرت خنک کنندگی و … شود. باید ابتدا دلایل ایجاد برفک را شناسایی کرده و راه حل های موجود برای جلوگیری از این اتفاق را برای شما بیان کنیم.
قبل از اینکه دلایل برفک زدن را معرفی کنیم ابتدا باید بدانید که برفک در یخچال ها چگونه به وجود می آید. هوای داخل یخچال بسیار خنک و سرد بوده و دمای بسیار پایینی دارد. این هوای خنک و سرد باید به صورت متوالی و مداوم در قسمت های گوناگون دستگاه حرکت کرده و به گردش درآید. زمانی که هوای خنک در یخچال ها با هوای گرم و رطوبت دار برخورد می کند و برفک در نقطه مورد نظر به وجود می آید. هوای گرم از راه های مختلفی وارد دستگاه شده و برفک را به وجود می آورند. ورود هوای گرم را می توان به عنوان عامل اصلی برفک زدن در یخچال های مختلف بیان کرد. در ادامه به معرفی دلایل ایجاد برفک خواهیم پرداخت.
لاستیک درب یخچال
نوار یا لاستیک دور درب یکی از مهم ترین موارد موجود می باشد که از ورود هوای گرم به یخچال جلوگیری می کند. علاوه بر جلوگیری از ورود هوای گرم از خروج هوای سرد داخل نیز جلوگیری می کند. با خرابی این لاستیک های درب وسیله به خوبی باز و بسته نشده و درز هایی برای عبور هوا ایجاد می شود. باید توجه داشته باشید که این این لاستیک ها دارای عمر مفید می باشند و به صورت دوره ای باید تعویض گردند. با باز و بسته کرده زیاد درب و یا محکم بستن آن باعث کاهش طول عمر این لاستیک ها خواهید شد. می توان بیان کرد که اولین مورد که باید در هنگام برفک زدن بررسی شود این لاستیک ها می باشند.
نامناسب بودن مکان قرارگیری
یکی از دلایل ساده در برفک زدن محل قرار گیری یخچال ها می باشد. محل قرار گیری این وسایل و تراز بودن مکان آن ها بسیار مهم می باشد. اگر این وسایل را در کنار تجهیزات گرمایشی قرار دهید علاوه بر فشار زیاد به موتور باعث ورودی هوای گرم در هربار استفاده خواهد شد. با هر بار استفاده از این وسیله مقدار بسیار زیادی گرما و رطوبت وارد خواهد شد که می تواند برفک بسیار زیادی را ایجاد کند.
خرابی در بدنه یخچال
در برخی موارد می توان استهلاک در بدنه و درب یخچال را به عنوان عامل برفک زدن بیان کرد. این استهلاک می تواند تحت شرایط مختلفی به وجود بیاید. ضربه خوردن در هنگام جابجایی های مختلف و یا رطوبت های زیاد در محیط می تواند باعث پوسیدگی و خرابی های مختلف در بدنه دستگاه شود. برای اینکه این عیب ها را برطرف کنید باید از متخصصین مجرب کمک بگیرید.
وجود عیب در ترموستات
ترموستات را می توان به عنوان یک وسیله کنترلی در وسایل مختلف مشاهده کرد. ترموستات وظیفه ثابت نگه داشتن دمای یخچال را در دمای معین و مشخص شده بر عهده دارد. خرابی در این تجهیزات بسیار شایع بوده و می توان این وسیله را به عنوان یک محصول مصرفی شناخت. خرابی در ترموستات می تواند باعث برهم خوردن تعادل دمایی شده و ایجاد برفک کند. ترموستات را می توان به عنوان یکی از قطعات بسیار مهم در یخچال ها شناخت. به دلیل کوچک بودن این قطعات می توان به راحتی و سرعت زیاد در محل این عیب را رفع نمود. در هنگام تعویض ترموستات معیوب حتما از افراد باتجربه و مجرب استفاده کنید. نصب یخچال در کنار وسایل گرما زا در مدت زمان طولانی می تواند باعث خرابی در ترموستات ها شود.
علت برفک زدن بخش های مختلف
برای اینکه بهترین راه را برای از بین بردن برفک پیدا کنید ابتدا باید علت را پیدا کرده و به رفع این علت های موجود اقدام نمایید.
- اگر در کناره های درب و اطراف آن برفک ایجاد شود. به معنای آن می باشد که مشکل از درست بسته نشدن درب می باشد.
- وجود برف زیاد در تمامی بخش های فریزر نشان دهنده باز ماندن درب در مدت زمان طولانی می باشد. می تواند عوامل دیگری را نیز بررسی کرد اما این مورد شایع تر می باشد.
- اگر در تمامی بخش های موجود شاهد برفک باشیم می توان بیان کرد که دمای یخچال بیش از حد پایین است. برای این وسایل همیشه یک حد استاندارد دمایی را قرار می دهند که نباید از آن حد تجاوز کنند.
- وجود برفک در قسمت های عقبی یعنی به احتمال زیاد دیفراست معیوب می باشد. این احتمال دارد که در سیم پیچی های موجود در این قطعه خرابی هایی وجود داشته باشد.
با دانستن این دلایل می توانید با انجام اقداماتی در جهت رفع برفک کار های بسیار زیادی را انجام دهید.
یخچال های بدون برفک
در سیستم های یخ زدایی برفک به صورت کاملا اتوماتیک آب می شود. در این محصولات دیگر نیازی به خاموش کردن یخچال و منتظر ماندن برای آب شدن برفک نیست. عملیات آب شدن برفک در مدل های جدید به وسیله تجهیزات قرار گرفته انجام می شود. برد های الکترونیکی و کندانسور موجود می توانند به درستی برفک های موجود را از بین ببرند. باید دقت داشته باشید که با ایجاد خرابی در هریک از این قطعات برفک های متعددی ایجاد خواهد شد. برای تعمیر بهتر است که از متخصصین مجرب و با تجربه استفاده کنید. اگر در این مدل ها هر یک از قطعات موجود دچار خرابی شوند عملکرد دستگاه به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. در برند های مختلف می توان شاهد فناوری های مختلف برای از بین بردن برفک بود.
جمع بندی
در یک جمع بندی کلی می توان بیان کرد که استفاده از یخچال های مختلف بدون برفک و معمولی هر یک می تواند ویژگی ها و مزایای متعددی را برای شما به دنبال داشته باشد. با رعایت موارد متعدد می توانید از ایجاد برفک در یخچال های مختلف جلوگیری کنید. بهتر است که به صورت دوره ای نیز این دستگاه ها را سرویس کاری نمایید.