وارنیش مایعی شیمیایی شفاف میباشد که به عنوان لاک و یا یک لایه محافظت کننده روی سطح کار رنگ آمیزی شده قرار میگیرد تا از رنگ در مقابل رطوبت و گرد و غبار و عوامل بیرونی در امان بماند. وارنیش ها انواع متفاوت و گوناگونی دارند و در نوع های متفاوتی به بازار عرضه شدند که برای رنگ های بخصوص و فضا های متفاوتی در نظر گرفته شده اند. این محصول روی تمامی سطوح مثل دیوار، پلی استر، گچ، چوب، فلزو …. قرار میگیرد تا علاوه بر محافظت از آن سطوح جلا و شفافیت خاصی به سطح کار بدهد.
در اصل میتوان گفت کاربرد اصلی وارنیش ها در صنعت نقاشی و هنر آب گریز کردن و قابل شست و شو کردن سطح میباشد و در وحله دوم براق و یا مات نمودن سطح میباشد. استفاده دیگر و تقریبا مفید وارنیش ها ترکیب با رنگ های پودری میباشد. از آنجا که وارنیش های هیچ پیگمنت رنگی ندارند و فقط رزین هستند میتوان آن ها را با پودر های رنگی ترکیب نمود و به رنگ مورد نظر دست پیدا کرد.
وارنیش های پایه آب یا اکریلیک
این وارنیش ها بر پایه رزین اکریلیک تولید شدند و در ابتدا شیری رنگ هستند. این وارنیش ها دقیقا مشخصاتی شبیه به رنگ های اکریلیک دارند. وارنیش های پایه آب همانند رنگ های اکریلک نیاز به مدت زمان خاصی برای خشک شدن ندارند و عموما بین 1 تا 2 ساعت به صورت کامل خشک میشوند. این محصول ابتدا شیری رنگ هست و بعد از گذشت چند دقیقه بی رنگ میشود. وارنیش های پایه آب هیچ بوییی ندارند و به راحتی قابل اجرا هستند. وارنیش های آب پایه در مدل های متفاوتی به بازار عرضه شده اند تا برای تمامی سلیقه ها پاسخ گو باشند. وارنیش های اکریلیک در مدل های براق، فوق براق، مات،نیمه مات و فوق مات به بازار عرضه شدند.
نکته: اگر وارنیشی که استفاده میکنید غلیظ است و نیاز دارید که رقیق تر شود میتوانید از مقدار خیلی کمی آب جوشیده شده استفاده کنید. از وارنیش های پایه آب میتوانید بر روی رنگ های اکریلیک استفاده کنید تا سطح کار رو مقاوم و لعابی کند. وارنیش های پایه آب به هیچ وجه بعد از خشک شدن زرد نمیشوند.
وارنش های روغنی یا آلکیدی
این وارنیش ها بر پایه رزین آلکید هستند و به نوعی به آن ها وارنیش روغنی گفته میشود.
این محصول مایعی است شفاف متمایل به زرد که مشخصاتی شبیه به رنگ های روغنی دارد و با اسم ها متفاوتی به بازار عرضه شده است که از چند تای آن ها نام میبریم.
- ورنی روغنی
- روغن جلا
- وارنیش روغنی
- کیلر
وارنیش های روغنی پوشش دهی و براقیت بالاتری نسبت به وارنیش ها اکریلیک یا پایه آب دارند و این برتری به نوع رزین بکار رفته در این دو محصول بر میگردد. این نوع وارنیش ها همانند رنگ های روغنی زمان زیادی میبرد که خشک شوند و باید بعد از استفاده از آن ها حداقل 4 ساعت به آن فرصت داد.
ساخت رنگ های پودری با این نوع وارنیش و رزین بسیار بهتر و جالب تر از هم نوع پایه آب آن میباشد. این ورنی ها عموما در درجه براق تولید میشوند و به صورت مات و حتی نیمه مات هم تولید نمی شوند. برای رقیق کردن وارنیش های آلکیدی از تینر روغنی میتوانید استفاده کنید.
نکته مهم: استفاده از این وارنیش ها ممکن است با گذر زمان سطح کاره شمارا زرد کند و تو ذوق بزند پس به میزان استفاده آن و جایی که از آن استفاده میکنید دقت کنید. این وارنیش ها روی تمامی سطوح قابل استفاده هستند.
وارنیش های فوری و نیتروسلولز
این نوع وارنیش ها در اصطلاح وارنیش های فوری هستند که بسیار سریع خشک میشوند. گاها این محصولات یک جزئی و یا دو جزئی هستند که کار با نوع دو جزئی این محصولات به مراتب سخت تر و پیچیده تر هستند. معمولا جزء دوم این محصولات خشک کن یا هاردنر این محصولات میباشد تا وارنیش زودتر خشک شود.
این وارنیش ها به نوعی تحت عنوان وارنیش های اتومبیلی هم شناخته میشوند. و تقریبا میتوان گفت مقاوم ترین و بهترینه این محصولات وارنیش های اتومبیلی میباشد. البته نوعی از وارنیش ها که تحت عنوان نیم پلی استر و تمام پلی استر در بازار به فروش میرسد مخصوص چوب میباشند و عموما برای درب های چوبی که در فضای باز هستند استفاده میشود.
اسپری وارنیش یا اسپری کیلر
اسپری های کیلر و همان اسپری های وارنیش در سطح بازار در اصل از 3 دسته بالا مستثنی نیستند و در همان دسته بندی ها قرار میگیرند. تفاوت اصلی این محصولات با دسته های بالا سهولت در استفاده از این محصول میباشد.
همانطور که میدانید اکثریت جامعه وقتی اسم رنگ و اسپری رنگ در کنار هم میاد بخصوص که اگر پیش از این تجربه رنگ آمیزی هم نداشته باشند بی شک اسپری رنگ رو انتخاب میکنند به خاطر راحتی استفاده از آن، و همین موضوع باعث شده که اسپری ها در سطر موارد پر فروش بازار قرار بگیرند و اسپری کیلر هم از همین قاعده پیروی میکند. ولی واقعیتی که باید قبول کرد این میباشد که خرید وارنیش مایع بسیار با صرفه تر از اسپری میباشد.
مشکلی که بعضی از اسپری ها دارند زمانی که به صورت نصفه استفاده میشوند و کنار گذاشته میشوند تا در سری ها بعدی استفاده شوند لوله یا نازل آن های کیپ میشود و برای سری بعدی در اصطلاح اسپری قفل میشود که البته این هم راهکار به خصوص خورد را دارد که به صورت کوتاه به آن اشاره میکنیم ولی در بخش اسپری ها در وبسایت میتوانید به صورت کامل آن را مشاهده بفرمایید.
زمانی که از اسپری کیلر خود استفاده کردید و خواستید آن را کنار بگذارید اسپری خود را برعکس کنید و بعد از یک دقیقه به صورت لحظه ای و در چند ثانیه به صورت برعکس اسپری کنید تا نازل اسپری خالی شود و اسپری قفل نکند.
نکات تکمیلی
- وارنیش ها رو سعی کنید با قلمو یا غلطک از یک طرف استفاده کنید به عنوان مثال دسته اول از چپ به راست و دسته دوم از بالا به پایین تا رد قلمو بجا نمونه و تمام کار به صورت یکدست کاور داده شود.
- بر روی ورق طلا به هیچ وجه به صورت مستقیم از کیلر و یا وارنیش استفاده نکنید. زیرا ممکن است بعد از گذشت چند روز سیاه و اکسیده شود. حتما برای کاور کردن ورق طلا از لاک الکل استفاده کنید و بعد از زدن حداقل دو دست لاک الکل روی سطح ورق طلا میتوانید از کیلر هم در لایه نهایی برای مقاومت بیشتر سطح استفاده نمیایید.
- سعی کنید برای زدن وارنش از قلمو های نرم و نسبتا ارزان قیمت استفاده کنید زیرا ساختار وارنیش ها همانند چسب آسیب جدی به موهای قلمو وارد میکند و حتما یک قلم رو مخصوص این کار کنار بگذارید و بعد از کار با دقت با ژل های مخصوص شست و شو قلم آن را بشورید و خشک کنید تا باز هم قابل استفاده باشد.
- در صورت استفاده از اسپری وارنیش آن را از فاصله 20 الی 25 سانتی سطح قرار بدید و بعد شروع به پاشیدن کنید. اسپری را در یک نقطه نگه ندارید زیرا باعث شره کردن روی سطح کار میشود.حتما در فضایی که تهویه مناسب وجود دارد از اسپری کیلر استفاده کنید.
- انواع کیلر ها را میتوانید از وبسایت بهفام کالا تهیه فرمایید.
معرفی بهترین خمیر تکسچر
در دنیای هنری امروزه برخی از متریال ها و ابزار ها بسیار محبوب و جا افتادهتر نسبت به زمان قبل شده اند. یکی از این متریال ها که بسیار در هنر نقاشی روم بوم و پتینه اجسام و پتینه ساختمان محبوب شده خمیر تکسچر میباشد. این خمیر ها در نوع های متفاوت توسط برند های متفاوت به بازار عرضه شده اند تا در تمامی شرایط و سطوح به هر شکلی که نیاز داشته باشید ازشون استفاده کنید. خمیر تکسچر ها ساختار پیچیده ای ندارند و خیلی از هنرمندان خودشون این خمیر رو درست میکنند. سعی میکنیم در آخر مقاله امروز نحوه ساخت تکسچر خانگی هم بهتون بگیم. ولی خوب از حق نگذریم خرید خمیر تکسچر آماده مخصوصا اگه با کیفیت باشه کمترین دردسر و سختی رو برای ما داره پس ترجیح میدیم تو این مقاله بهترین برند های خمیر تکسچر رو بهتون معرفی کنیم.
خمیر تکسچر کیش
اولین برندی که میخوایم بهتون معرفی کنیم که سهم بسیار بسزایی در بازار تکسچر ایران داره برند بسیار خوب رونق کیش هست. این برند سالیان سال هست در زمینه متریال های هنری فعالیت میکند که از معروف ترین محصولات این شرکت خمیر های تکسچر آن هست.
شرکت رونق کیش انواع متفاوتی از تکسچر هارو به بازار عرضه کرده که به عنوان مثال میتوانیم به تکسچر بسکت، تکسچر سندانستون، تکسچر کاهگل، تکسچر کراکل(تَرک)، تکسچر اسپانچ، میکروسمنت طوسی و میکروسمنت سفید اشاره کنیم. این برند تمامی این تکسچر هارو در سایز های متفاوتی به بازار عرضه کرده است از سایز یک کیلویی تا سطل های 25 کیلو گرمی.
خمیر تکسچر کارن
برند دومی که تکسچر های خوب و با کیفیتی به بازار عرضه کرده است شرکت کارن میباشد.
شرکت کارن هم همانند برند رونق کیش تکسچر های متفاوتی به بازار عرضه کرده است که میشه گفت با این کار تقاضای اکثر هنرمندان رو برآورده کرده است.
انواع تکسچرهای شرکت کارن
از انواع تکسچر های این برند میتوان به تکسچر سرامیک، تکسچر کراکل(ترک)، تکسچر کاهگل، خمیر برجسته کاری پتینه، تکسچر پتینه، میکروسمنت ها با دانه بندی متفاوت، تکسچر صدفی و ….. اشاره کرد. برند کارن هم سعی کرده با حفظ تنوع و کیفیت تکسچر هارو در بسته بندی متفاوت به بازار عرضه کند.
خمیر تکسچر رپین
برند بعدی که بر خلاف ما بقی شرکت ها فقط یکنوع تکسچر به بازار عرضه میکند ولی در همان یک مدل میتوان گفت در بازار ایران بی رقیب است برند رپین میباشد.
این برند در زمینه رنگ و ابزار هنری بسیار معروف و پر طرفدار هست و در زمینه تکسچر ها هم فقط تکسچر سرامیک تولید میکند که بسیار بسیار بین هنرمندانی که کار برجسته سازی روی بوم انجام میدهند معروف و پرطرفدار هست مزایای این تکسچر ترک نخوردن روی ضخامت های بالا میباشد.
برند رپین این تکسچر را فقط در بسته بندی یک کیلویی به بازار عرضه کرده است و از این روی برای پتینه کاران دیوار از لحاظ قیمتی به صرفه نمیباشد. قیمت تکسچر سرامیک نسبت به تکسچر بسکت از برند های دیگر به مراتب بالاتر میباشد و تنها دلیلی که هنرمندانی که روی بوم از این تکسچر سرامیک استفاده میکنند به دلیل ترک نخوردن آن هست. که برای این هم راهکاری وجود دارد. که در آخر مقاله خدمتتون میگیم. و برند دیگری که میخوایم به آن اشاره کنیم که در زمینه پتینه ساختمانی فعالیت میکند و برند ساندورا میباشد که دو چند نوع خمیر به بازار عرضه کرده است.
خمیر هایی که این برند به بازار عرضه کرده است به نام هایی است که خوده برند روی آن ها گذاشته همانند خمیر لایمی پلاستر، خمیر نوستالژی و …. خمیر نوسالژی این برند برای برجسته کاری به صورت پراکنده کار آمد میباشد و خمیر لایمی پلاستر به گفته شرکت برای کار با شابلون بسیار مناسب میباشد. این برند ها در حال حاضر جزو بهترین برند های خمیر تکسچر ایران میباشند البته برند های دیگری هم در بازار هستند که البته نسبت به برند های بالا از معروفیت کمتری برخوردار هستند مثل پرشین، دانکار، فلورانس و…
نکات کار با تکسچر
تکسچر ها معمولا به صورت خمیر یا با ماله و یا با لیسه و کاردک روی دیوار یا بوم یا هر سطح دیگری استفاده میشوند ولی در صورتی که خمیر غلظت زیادی داشت و نیاز داشتید که آن را کمی رقیق تر کنید به هیچ عنوان از آب برای این کار استفاده نکنید، اگر چه پایه این خمیر ها آب میباشد و سازگار هستند با هم ولی اگر با آب رقیق شوند. احتمال ترک خوردگی سطح خمیر بعد از خشک شدن بالا میرود و در بعضی پروژه ها این اتفاق به معنی فاجعه میباشد.
با خرید رنگ اکریلیک، رنگ و ابزار و… در وبسایت بهفام کالادر کمترین زمان در کوتاه ترین زمان ممکن به دستتون برسه.