شما اینجا هستید

    بازرگانی » همه چیز در مورد صادرات مواد غذایی به کشورهای دیگر

مواد غذایی از ضروری‌ترین کالاهای تجارت بین‌الملل است که تقریباً در همه کشورهای جهان شرایط خاصی برای آن در نظر گرفته می‌شود. مسئله امنیت غذایی باعث شده تا حتی ایزوله‌ترین کشورهای جهان نیز در زمره واردکنندگان مواد غذایی قرار بگیرند. همه کشورها شرایط مساعد آب‌وهوایی برای پرورش محصولات کشاورزی و غذایی ندارند، به همین دلیل […]

مواد غذایی از ضروری‌ترین کالاهای تجارت بین‌الملل است که تقریباً در همه کشورهای جهان شرایط خاصی برای آن در نظر گرفته می‌شود. مسئله امنیت غذایی باعث شده تا حتی ایزوله‌ترین کشورهای جهان نیز در زمره واردکنندگان مواد غذایی قرار بگیرند. همه کشورها شرایط مساعد آب‌وهوایی برای پرورش محصولات کشاورزی و غذایی ندارند، به همین دلیل به واردات محصولات کشاورزی روی آورده اند. ایران از جمله کشورهایی است که آب‌وهوای کاملاً مساعد و مطلوب جهت تولید انواع محصولات غذایی، کشاورزی و شیلات دارد. این موضوع باعث شده علاوه بر رفع نیاز جامعه بتواند مازاد آن را به سایر کشورها صادر کند؛ به طوری که در حال حاضر ایران انواع محصولات غذایی و کشاورزی و شیلات را به بیش از ۴۰ کشور دنیا صادر می‌کند.

مراحل صادرات مواد غذایی

یکی از مهم‌ترین اطلاعات لازم در زمان تجارت مواد غذایی، آشنایی با قوانین و مراحل صادرات این تجارت است. به‌طورکلی مراحل صادرات محصولات غذایی شامل موارد زیر است:

  • بازاریابی
  • اخذ مجوز صادرات
  • قیمت‌گذاری کالا
  • صدور و ارائه پروفرما
  • بسته‌بندی کالا
  • اخذ مجوز بازرسی محصول
  • بستن قرارداد بیمه با شرکت حمل‌ونقل
  • اظهار کالا
  • ارسال کالا

مجوز و مدارک لازم برای صادرات مواد غذایی

اخذ مجوز صادرات مواد غذایی یکی از مهم‌‌‌‌ترین قوانین صادرات مواد و محصولات غذایی است. بهتر است بدانید مراحل اخذ این مجوز با سایر کالاها متفاوت است. برای دریافت این مجوزها داشتن کارت بازرگانی یا ارائه دادن یک کارت بازرگانی به نام یک صادرکننده معتبر الزامی است.

  • اخذ مجوزهای وزارت بهداشت
  • اخذ گواهی قرنطینه
  • اخذ گواهی استاندارد
  • اخذ گواهی انرژی اتمی
  • تهیه Packing List

انواع مواد غذایی برای صادرات

محصولات غذایی را می‌توان به دو دسته خام و فراوری شده تقسیم کرد. به‌عنوان‌مثال عسل به شکل خام صادر می‌شود ولی فراورده‌های عسل می‌تواند در دسته دوم قرار گیرد. دیگر محصولات فراوری شده می‌توان به محصولات کنسروی‌ و کمپوت شده اشاره کرد. محصولات کشاورزی مثل میوه‌ها عمدتاً به‌صورت خام ارسال می‌شوند. در اینجا انواع دسته‌بندی محصولات غذایی را معرفی می‌کنیم.

محصولات خشک

بسیاری از مواد غذایی بعد از خشک ‌شدن می‌توانند تا زمان طولانی ماندگار بمانند. این مواد می‌توانند مثل برنج خام بوده یا مثل ماکارونی، فراورده‌ای از آرد گندم باشند. ماکارونی و نودل‌ها دو مورد از محصولات خشک هستند. ایران سابقه درخشانی در تولید ماکارونی دارد و در کشورهای اطراف نیز از این محصولات ایرانی به‌خوبی استقبال می‌کنند. ولی محصولات خشک به آرد و برنج محدود نمی‌شوند و بسیاری از خوراکی‌های پرطرف‌دار در این دسته قرار می‌گیرند:

  • آجیل
  • خشکبار
  • زعفران
  • ماکارونی
  • نودل

محصولات فاسدشدنی

همه مواد خوراکی تاریخ مصرف دارند ولی برخی از آنها اگر در دمای مناسب حفظ نشوند به‌سرعت فاسد می‌شوند. بیشتر محصولات لبنی در این دسته قرار می‌گیرند و همین‌طور خوراکی‌هایی که ماده اولیه آنها تخم‌مرغ باشد. شیر، ماست، برخی از انواع سس، محصولات پروتئینی غیر منجمد و میوه‌های تازه در این دسته قرار می‌گیرند.

طبیعتاً مواد فاسدشدنی در صورت حفظ دمای مناسب قابل‌حمل هستند. معمولاً برای حمل‌ونقل و صادرات این خوراکی‌ها از کانتینر‌های یخچال‌دار استفاده می‌شود.

مهم‌ترین مواد غذایی صادراتی ایران

کالاهای صادراتی ایران بسیار گسترده و متنوع هستند و ایران یکی از قدیمی‌ترین کشورهای دنیا در حوزه صادرات است. در ادامه چند ماده غذایی صادراتی ایران آمده است:

خاویار

کالای صادراتی گران‌قیمت ایران خاویار است و مشتریان خارجی زیادی برای آن وجود دارد، و به همین دلیل از قدیم یکی از کالاهای صادراتی گران‌قیمت ایران شناخته شده است. ماهیان خاویاری بسیاری وجود دارد که معروف‌ترین آن‌ها چالباش، فیل‌ماهی، ماهی شیپ، اوزون برون و تاس ماهی است. انتظار می‌رود در سال‌های آینده میزان تولید سالیانه خاویار به ۱۰ تن برسد که بیش از ۹۵ درصد این میزان به صادرات می‌رسد.

پسته

محبوب‌ترین کالای صادراتی ایران پسته است زیرا در حال حاضر ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده پسته دنیاست. مغز پسته یکی از محصولاتی صادراتی است که در کنار پسته صادر می‌شود. پسته ایران در حال حاضر به بیش از ۷۵ کشور دنیا صادر می‌شود. طبق آمار به‌دست‌آمده پسته ارزآورترین محصول کشاورزی ایران است.

زعفران

زعفران یکی از کالای مهم صادراتی ایران است. ایران در حال حاضر بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران در جهان است. زعفران گران‌ترین ادویه جهان بوده و به معنای واقعی، کلمه ارزشی این محصول در جهان”طلا” است. لازم به ذکر است که اولین مرحله صادرات زعفران قیمت‌گذاری است که باید توسط کمیسیون نرخ‌گذاری گمرک انجام شود. به طور معمول برای زعفران‌های بیشتر از ۳۰ گرم بسته‌‌بندی الزامی نیست اما کمتر از این مقدار باید بسته‌بندی مرغوب و شکیل داشته باشد. سالانه نزدیک به ۱۲۰ هزار کیلو زعفران ایرانی به بیش از ۲۵ کشور دنیا صادر می‌شود که این میزان، سودآوری قابل‌توجهی نصیب کشور کرده است.

برنج ایرانی

یکی از کم نظیرترین کالای صادراتی ایران برنج است. برنج ایران از شهرت جهانی برخوردار است. برنج به‌عنوان غذای نیمی از مردم دنیا به شمار می‌رود و باتوجه‌به اینکه بسیاری از تولیدکنندگان این محصول برای صادرات خود محدودیت‌هایی اعمال کرده‌اند می‌توان با صادرات این محصول به بازار جهانی، ارزآوری خوبی را برای کشور فراهم کرد. البته تولید برنج در نقاط مختلفی از دنیا انجام می‌شود، اما هیچ نقطه‌ای از دنیا کیفیت برنج ایرانی را ندارد. به دلیل وجود عطر و کیفیت ذاتی این محصول، ‌زمینه بازاریابی خودبه‌خود فراهم می‌شود. تولیدکنندگان برنج ایرانی می‌توانند به پشتوانه اعتبار برنج ایرانی، به بازارهای جهانی راه پیدا کنند. البته توصیه می‌شود برای این کار از شرکت‌های بازرگانی معتبر در این حوزه کمک گرفته شود.

انار

تنها کالای صادراتی مهم فصلی انار است. در حال حاضر ایران بزرگ‌ترین کشور صادرکننده انار در دنیا شناخته شده است. بعد از ایران کشورهای ایالات متحده آمریکا و چین در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند. باتوجه‌به اینکه این کالای صادراتی از قیمت بالایی در بازارهای جهانی برخوردار است می‌توان ارزآوری از این محصول را بسیار مناسب قلمداد کرد و با حمایت از تولیدکنندگان داخلی سهم ایران از صادرات جهانی این محصول را افزایش داد.

کشمش

کشمش و انگور ایرانی پس از نفت و پسته به‌عنوان سومین کالای صادراتی کشور شناخته می‌شود. سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن کشمش در گونه‌های مختلف در ایران تولید می‌شود که حدود یک‌پنجم آن به مصرف داخل کشور رسیده و چیزی حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تن از این محصول صادر می‌شود. حدود ۵۴ کشور جهان خریدار کشمش ایرانی هستند که مهمترین این کشورها عبارت‌اند از: اسپانیا، هلند، عراق، کانادا، آلمان، استرالیا، برزیل، اسلواکی، اتریش، امارات و کشور آمریکا.

خرما

کالای صادراتی خرما، ازجمله محصولات کشاورزی ایران است که از سالیان گذشته موردتوجه بازرگانان ایران بوده و در حال حاضر ایران در صدر صادرکنندگان جهانی خرما قرار دارد. خرمای ایرانی در نقاط مختلفی از کشور تولید می‌شود. سالانه نزدیک به ۹۵۰ هزار تن خرما در ایران تولید می‌شود که بخشی از آن به مصرف داخلی رسیده و مابقی صادر می‌شود. مهم‌ترین کشورهای واردکننده خرمای ایرانی روسیه، مالزی، اندونزی، هند و چین هستند.

ایران به چه کشورهایی مواد غذایی صادر می‌کند؟

مواد غذایی ایران تقریباً به همه کشورهای همسایه صادر می‌شود. از روسیه و آذربایجان و ترکیه گرفته تا حاشیه خلیج‌فارس. پاکستان و افغانستان نیز واردکننده محصولات ایران هستند. در اروپا می‌توان به کشورهای فرانسه، اتریش، ایتالیا، اسپانیا، اوکراین و بریتانیا اشاره کرد. در آن‌سوی اقیانوس‌ها، صادرات ایران و فریت بار به آمریکا، کانادا، ونزوئلا و استرالیا نیز می‌رسد. کشورهای شرق آسیا مثل ژاپن، جمهوری کره، تایلند و … از جمله واردکنندگان مواد غذایی از ایران هستند.

شرکت بازرگانی بین المللی همراه دژ ایرانیان به آدرس اینترنتی www.hamrahdezh.com آماده خدمت رسانی در زمینه حمل و نقل هوایی و فریت بار به اقصی نقاط دنیاست.

دسته بندی: بازرگانیبرچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

مطلب قبل و بعد
مطالب مشابه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد