لیسه گیری بهترین راهکار برای رفع خط و خش ماشین است. اگر خراش های عمیق و سطحی روی بدنه خودرو ایجاد شده است، طی فرآیند لیسه گیری می توانید تمام این خطوط را از بین ببرید و ظاهر ماشین را درست مثل روز اول، یکدست و زیبا نمایید.
بخش های مختلف بدنه خودروها مانند گلگیر پراید از 3 لایه مختلف آلیاژ ساخته می شوند؛ اگر در لایه اول خط و خشی به وجود بیاید، این مشکل سطحی است و به راحتی برطرف می شود. اما با ایجاد خطوط در لایه دوم یا سوم حتما باید به فکر استفاده از خدماتی مانند لیسه گیری باشید. در طی این فرآیند، با کمک مواد شوینده و نور فرابنفش، خراش ها را برطرف می کنند. مراحل دیگری نیز برای لیسه کشی ماشین وجود دارد که به آن ها خواهیم پرداخت.
لیسه گیری چیست؟
به فرآیندی که در طی آن بیشتر نواقص ظاهری خودرو از بین می رود، لیسه گیری می گویند. این روش، از قلم گیری یا رنگ کاری بهتر است و با حفظ ارزش، به ظاهر ماشین جلا می دهد و آن را زیباتر می کند.
به کمک این پروسه دیگر نیازی به صرفه هزینه های زیاد بابت رفع ترک خوردگی های رنگ بدنه خودرو نیست؛ چون با لیسه گیری می توانید در سریع ترین زمان و با پرداخت کمترین هزینه این کار را انجام دهید.
آشنایی با 4 مرحله لیسه گیری ماشین
در ادامه مراحل لیسه گیری ماشین را برایتان توضیح می دهیم:
- برای لیسه گیری نیاز به نور فرابنفش دارید تا عمق خراش های به وجود آمده روی بدنه خودرو مشخص شود.
- بعد از تشخیص عمق، باید با استفاده از رنگ خشک یا رنگ جامد خراش های به وجود آمده را از بین ببرید. طی فرآیند رنگ کاری باید بتونه کاری نیز انجام دهید.
- بعد از اینکه مطمئن شدید رنگ روی بدنه خشک شده است، باید بدنه را صافکاری و لیسه گیری کنید. پیشنهاد ما لیسه های نرم هستند که به راحتی با استفاده از آنها می توانید تمام بخش های اضافه رنگ ها را بردارید.
- بعد از اینکه اضافه های رنگ برداشته شد، باید خودرو پولیش کاری و واکس شود تا تمام عیب و ایرادهای بدنه خودرو پوشانده شوند.
لوازم لیسه گیری خودرو چیست؟
ابزار و لوازم مختلفی برای لیسه کاری وجود دارد که باعث می شوند خودرو درست مثل روز اول شود و تمام خط و خش های آن از بین برود. در ادامه لیستی از این لوازم را می آوریم:
- مواد شوینده مخصوص برای شستشوی بدنه ماشین
- رنگ های خشک و جامد برای پوشاندن خط و خش ها و از بین بردن فرورفتگی ها
- دستگاه مخصوص لیسه گیری
- دستگاه مخصوص پولیش کاری
- دستگاه مخصوص واکس نرم
تفاوت قلم گیری با لیسه گیری چیست؟
قلم گیری یکی از متداولترین روش های برای از بین بردن خط و خش های به وجود آمده روی بدنه خودرو است. در این روش نیز کارشناس ها ابتدا تمام بدنه خودرو را می شویند و سپس با خشک شدن بدنه، شروع به گرفتن خط و خش ها با قلم هایی مخصوص می کنند.
بعد از خشک شدن دوباره بدنه، آنها مجددا خودرو را می شویند و شروع به واکس کردن آن خواهند کرد. اما قلم گیری با لیسه گیری متفاوت هستند و نباید آنها را یکی بدانید. در ادامه مهم ترین تفاوت های این فرآیند را با یکدیگر بررسی می کنیم:
- در لیسه گیری، خط و خش ها با کیفیت بیشتری پوشانده می شوند. در واقع طی این فرایند اثر خط و خش ها تا حدود زیادی قابل تشخیص نیستند؛ در صورتی که با استفاده از قلم ها جای خط و خش قابل تشخیص است.
- در صورت از بین بردن خط و خش طی فرآیند لیسه گیری می توانید مطمئن باشید که رنگ ها کاملا خشک می شوند و به راحتی حتی بر اثر شستشو با آب پرفشار و … از بین نمی روند.
- اگر به دنبال راهکاری کم هزینه برای رفع خط و خش ماشین تان هستید، ما قلم گیری را پیشنهاد می کنیم. پروسه لیسه گیری زمانبر است و به همین دلیل کارشناس ها هزینه بیشتری را نسبت به قلم گیری از شما دریافت می کنند.
رنگ کاری با لیسه گیری چه فرقی دارد؟
هر چند لیسه کاری و رنگ هر 2 باعث پر شدن خط و خش های خودرو می شوند، اما با یکدیگر متفاوت هستند. تفاوت لیسه گیری و رنگ بسیار مهم است و در زمان از بین بردن خط و خش های ماشین ها حتما باید به آن توجه داشته باشید. در ادامه برخی از مهمترین تفاوت های رنگ کاری و لیسه کاری را توضیح می دهیم:
- رنگ کردن هر چند بیشتر نواقص ظاهری بدنه خودرو را می پوشاند، اما از ارزش ذاتی ماشین می کاهد و قیمت آن را پایین می آورد. در واقع قیمت خودروهای رنگ شده در بازار پایین است و کمتر کسی تمایل به خرید آنها دارد.
- در فرآیند لیسه گیری هیچ نیازی به رنگ کردن بخش های مختلف ماشینتان نیست. در واقع شما می توانید با حفظ ارزش واقعی ماشین، تمام خط و خش های به وجود آمده در بخش های مختلف آن را از بین ببرید و رنگ و رویی تازه به خودروتان ببخشید.
- حجم استفاده از رنگ در رنگ کاری و لیسه گیری نیز متفاوت است. در واقع در رنگ کاری نیاز به حجم زیادی از رنگ دارید، در صورتی که در لیسه کاری با کمترین میزان رنگ می توانید نواقص خودرو را از بین ببرید.
- لیسه گیری می تواند خط و خش های عمیق را از بین ببرد، در صورتی که رنگ کاری بیشتر برای صافکاری سنتی موثر است.
- فرآیند لیسه گیری نسبت به رنگ کاری زمان برتر است و کارشناس باید دقت زیادی طی فرآیند این کار داشته باشد.
- هزینه لیسه کاری نسبت به رنگ کاری بیشتر است.
بررسی هزینه لیسه گیری خودرو
اکنون که می دانید لیسه گیری خودرو چیست، قطعا می خواهید درباره هزینه ها و قیمت آن نیز اطلاعات به دست بیاورید. کارشناس ها بر اساس پارامترها و مولفه های مختلفی هزینه این کار را مشخص می کنند که در ادامه آنها را لیست می کنیم:
- میزان خراش های به وجود آمده بر روی بدنه خودرو و عمق و قدمت آنها
- نوع شوینده خودرو
- نوع مواد مورد استفاده برای پولیش کاری
- نوع رنگ
- نوع و مدل خودرو
حرف آخر؛ لیسه کاری، بهترین راه رفع خط و خش ماشین
لیسه کاری چیست و چه کاربردهایی دارد؟ در این روش برای رفع خطوط ایجاد شده بر بدنه خودرو، ابتدا از نور فرابنفش استفاده می شود. پس از تشخیص عمق خراش ها، با رنگ خشک یا جامد بتونه کاری می کنند. در نهایت، صافکاری و لیسه گیری با رنگ انجام می شود. این روش، از رنگ کاری یا قلم گیری بهتر است و با حفظ ارزش خودرو، ظاهر آن را زیبا و یکدست می کند.