آیا میدانید که ۱۷ درصد جمعیت دبی ایرانیالاصل هستند؟ با پیشرفت امارات و قوانین جالب دبی، عده زیادی از مردم این شهر را برای مهاجرت انتخاب کردند. حدود ۴۰۰ هزار نفر از ایرانیان در دبی زندگی میکنند و درآمدزایی خوبی در این کشور دارند.
سرعت پیشرفت دبی در جهان و کشورهای خاورمیانه شگفتانگیز است؛ به همین دلیل سرمایه گذاری در امارات یک انتخاب هوشمندانه برای سرمایهداران به شمار میرود؛ اما یک نکته مهم در اینجا وجود دارد که بهتر است درباره آن اطلاعات خود را بهروز کنید.
کشورهای عربی در مقایسه با کشورهای اروپایی قوانین محافظهکارانهتری دارند و اطلاع شما از آنها باعث میشود که بدون چالش در آن زندگی کنید و مرتکب انجام کارهای ممنوعه در دبی نشوید.
قوانین جالب دبی
درباره قوانین دبی چه چیزی میدانید؟ خوشبختانه قوانین دبی با قوانین ایران به دلیل شباهت فرهنگی که بین این دو کشور وجود دارد، برای ایرانیها آشنا است و ایرانیها با این دسته از قانون غریبه نیستند؛ اما در جزئیات آن تفاوتهایی وجود دارد که شما را متعجب میکند.
تخطی از این قوانین چه پیامدی به دنبال دارد؟ قوانینی که در دبی وضع شده امنیت فوقالعادهای را در پی داشته و آن را به یکی از امنترین کشورهای جهان تبدیل کرده است. نقض این قوانین مجازات سختی را به دنبال دارد.
قانون اول؛ نوشیدن الکل در دبی
قطعاً این موضوع را میدانید که نوشیدن الکل و مشروبات الکی در کشورهای اسلامی حرام است و در جامعه وجهه خوبی ندارد. قوانین جالب دبی که در این حوزه سخت گیرانهتر است، نوشیدن مشروبات الکی را ممنوع میکند؛ مگر در مکانهای خاص.
به هیچ وجهه در مکانهای عمومی مشروبات الکی مصرف نکنید؛ زیرا جریمه نقدی و حبسهای چند ماهه در انتظار شما قرار میگیرد. مسئولان دبی به فکر افراد غیر بومی دبی نیز بودهاند؛ به همین دلیل نوشیدن الکل در کلابها، رستورانهای مخصوص و هتلها مجاز است.
قانون دوم؛ پوشش در دبی
درباره قوانین پوشش دبی چه دیدگاهی دارید؟ به نظر شما قوانین پوشش دبی با قوانین کشورهای اروپایی همخوانی دارد؟ دبی جزو شهرهای مدرن جهان قرار میگیرد که از پیشرفتهترین تجهیزات استفاده میکند؛ اما همچنان فرهنگهای سنتی و قوانین اسلامی در آن جریان دارد.
شاید شما فکر کنید که اجازه پوشش هر نوع لباسی را در دبی دارید؛ اما این قانون جزو قوانین جالب دبی قرار میگیرد که باید پوشش خود را در دبی طبق مقررات و شریعت اسلام انتخاب کنید. نوع پوشش در کلابهای شبانه و مکانهای خاص آزاد است و هیچ محدودیتی وجود ندارد.
به طور کلی بهتر است این موضوع را در نظر داشته باشید که شما در یک کشور اسلامی زندگی میکنید و قوانین آن را پذیرفتهاید؛ پس باید برای شرایط و فرهنگهای آن احترام قائل شوید. در روزهای گرم سال که مجبور به پوشش لباسهای خنک هستید، باید پاها تا زانو و شانههای شما پوشیده شود.
قانون سوم؛ نحوه ورود به دبی
مهاجران در وهله اول ورود به هر کشوری درگیر مدارک و مقدمات اولیه همچون ویزا و پاسپورت میشوند که موانع ورود غیر قانونی را از سر راه خود بردارند و از مزایای ویزای دبی بهره ببرند؛ اما یک موضوع مهم در اینجا وجود دارد، آن هم به همراه داشتن اقلامی که در زمینه قوانین جالب دبی غیر قانونی تلقی میشود.
آیا از مجازات حمل اقلام غیر قانونی در دبی اطلاعی دارید؟ گاهی اوقات با یک سهل انگاری میتوانید روند مهاجرت را تغییر دهید و درگیر ارگانهای دولتی دبی شوید. مجازات حمل کالای غیر قانونی با توجه به نوع کالا و میزان آن متغیر است.
در ادامه اقلامی را معرفی میکنیم که به هیچ وجهه نباید در هنگام ورود به خاک امارات همراه خود داشته باشید. این اقلام در فرودگاهها یا مسیرهای زمینی بررسی شوند و در صورت مشاهده توقیف میگردد. اقلام غیر قانونی عبارتاند از:
- نشریههای مغایر با دین اسلام: یکی از قوانین جالب دبی درباره نشریههای مخالف با ارزشهای اسلامی است. اگر شما همراه خود هر نوع تصویر یا متنی که حاوی عقاید غیر اسلامی و ترویج افکار جدید است، داشته باشید؛ مجرم شناخته میشوید.
- داروهای غیر مجاز: حمل هر نوع دارویی بدون نسخه پزشک به دبی ممنوع است. داروهای خود را به اندازه میزان نیاز خود وارد خاک دبی کنید؛ زیرا پیگیری داروهای غیر مجاز در دبی بسیار جدی است و مجازات سختی در پی دارد.
- وسایل جادوگری: اگر به ابزارآلات طلسم و جادوگری علاقه دارید، در حین ورود به دبی باید این علاقه خود را کنار بگذارید؛ زیرا ورود هر نوع وسیله سحر و طلسمی غیر قانونی است و از آن استقبال نمیشود.
- پولهای تقلبی: یکی دیگر از قوانین جالب دبی به همراه داشتن پولهای تقلبی است. پول و کالای تقلبی توسط نیروهای امنیتی ضبط میشود و ممکن است شما را در خطر حبس و ریپورت قرار دهد.
قانون چهارم؛ همراه داشتن مواد غذایی در دبی
احتمالاً این قوانین جالب دبی درباره مواد غذایی نیز برای شما تازگی داشته باشد که ورود برخی از مواد غذایی به دبی ممنوع است. بهتر است این مواد غذایی را همراه خود نداشته باشید تا سریعتر روند ورود شما به دبی طی شود.
گاهی اوقات برخی از مهاجران تصمیم میگیرند که از کشور خود به دبی مواد غذایی ببرند تا در هزینه صرفه جویی کنند؛ اما دولت دبی با این کار مخالف است و ممکن است برخی از افراد از این قضیه سو استفاده تجاری کنند. البته مقدار کمی از حمل مواد غذایی با توجه به قوانین موردی ندارد.
همراه داشتن کنسرو به شرطی که چند عدد باشد و حمل مایعات اگر بیشتر از یک لیتر نشود، امکان پذیر است. حمل سیگار برای افراد بالای ۱۸ سال مانعی ندارد و میتوانند تا حدود ۴۰۰ نخ سیگار همراه خود داشته باشند.
کارهای ممنوعه در دبی
بعد از آشنایی با قوانین جالب دبی بهتر است درباره کارهای صحبت کنیم که انجام آن در دبی وجهه خوبی ندارد و از طرف مردم واکنش خوبی برای آن دریافت نمیکنید. در اغلب مواقع این کارها از سوی مأموران امنیت مورد بازخواست قرار میگیرد.
قسم خوردن در دبی ممنوع است!
شاید برای شما هم این موضوع تازگی داشته باشد که قسم خوردن در دبی ممنوع است و نباید در اپلیکیشنهای رسمی دبی قسم بخورید. برای هر فردی که از قسم برای اثبات صحبتهای خود استفاده کند، جریمه نقدی حدود ۲۵۰ هزار درهم در نظر گرفته میشود.
ساکنان بومی دبی درباره این موضوع بسیار حساس هستند و در مواقع ضروری قسم میخورند. حتی استفاده از کلمات رکیک در صحبتهای دوستانه که منجر به بی احترامی میشود نیز ممنوع است؛ پس قسم خوردنهای الکی در دبی تعطیل!
در صحبتهای خود ناسزا و دشنام نگویید!
کشورهای عربی در رابطه با صحبتهای رکیک و ناسزا بسیار سختگیرانه عمل میکنند؛ بنابراین، بهتر است مراقبت صحبتهای خود باشید. طبق ماده ۳۷۳ قانون مجازات امارات ناسزا در ملأعام یا استفاده از کلمات رکیک در پیامرسانهای داخلی و خارجی جرم بزرگی است و میتوان گفت که جزو قوانین جالب دبی قرار میگیرد.
نیروهای سایبری دبی نیز در این موضوع قانونهای خود را دارند. استفاده از ایموجیهای نادرست در شبکههای اجتماعی ۱ سال حبس، اخراج از کشور یا جریمه ۱۰ هزار درهمی در پی دارد. ژستهای نامتعارف نیز شامل ۲۵۰ هزار درهم جریمه نقدی میشوند.
تلفن همراه دیگران را تماشا نکنید!
یکی از قوانین جالب دبی که به دنبال افزایش فرهنگ و حفظ حریم شخصی است، تماشای گوشی دیگران در اماکن عمومی و هک کردن آن است. این کار جزو جرائم بزرگ قرار میگیرد و تا ۶ ماه زندان دارد. برخی از افراد نیز به پرداخت ۱۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار درهم جریمه نقدی محکوم میشوند.
از وی پی ان افراد دیگر استفاده نکنید!
آیا قصد استفاده از وی پی ان دیگران دارید؟ در صورت استفاده از آی پی و آدرس اینترنتی شخص دیگر در دبی شما مجرم محسوب میشوید و باید از ۵۰۰ هزار الی ۲ میلیون درهم جریمه پرداخت کنید. پس استفاده از وی پی ان دیگران کار عاقلانهای نیست.
تردد خودروی کثیف در مکان عمومی ممنوع است!
عدم تردد خودروی کثیف در سطح شهر یکی از قوانین جالب دبی است و این کار منجر به آراسته بودن محیط شهر میشود. اگر با ماشین کثیف و خاکی در محیط شهر بچرخید، حدود ۳ هزار درهم توسط پلیس راهنمایی رانندگی جریمه میشوید.
از عکس گرفتن حوادث و اشتراک گذاری آن خودداری کنید!
این موضوع یکی از قوانین جالب دبی است که میزان ممنوعیت عکس برداری از حوادث به اندازه عکس برداری از محیط نظامی و ساختمانهای دولتی است. به این توجه داشته باشید که اگر شاهد تصادف یا اتفاقی در سطح شهر بودید، به هیچ عنوان عکس برداری نکنید.
از شایعه پراکنی دوری کنید1
شایعه در هر جای دنیا رواج دارد و نمیتوان درصد آن را به صفر رساند؛ اما میتوان با آن مقابله خوبی کرد. امارات از جمله کشورهایی است که انتشار شایعه در فضای مجازی را ممنوع کرده است و فرد خاطی را محکوم به ۳ سال حبس و پرداخت ۱ میلیون درهم میکند.
خودروی خود را در مکان مناسبی شستشو دهید!
آیا میدانستید در قوانین جالب دبی شستن خودرو در مکان نامناسب ممنوع است؟ به این دلیل که شستشوی ماشین در خیابان یا مکان عمومی باعث آلوده شدن جادهها و فاضلابهای شهری میشود و این موضوع به محیط زیست آسیب میرساند. حتماً باید از کارواش استفاده کنید.
از مردم عکاسی نکنید!
عکسبرداری از شهروندان در دبی ممنوع است. شما فقط میتوانید از خودتان و همراهانتان عکسبرداری کنید؛ زیرا حفظ حریم شخصی در این کشور اهمیت زیادی دارد و در صورت سرپیچی از این موضوع به مراکز دولتی احضار میشوید.
انجام این کار برای مهاجر یا گردشگر خارجی اخراج از خاک دبی را به دنبال دارد و شهروند بومی امارات باید حدود ۵۰۰ هزار درهم جریمه نقدی پرداخت کند یا ۶ ماه حبس شود.
جمع آوری کمکهای خیرخواهانه ممنوع است!
در برخی از کشورها استقبال خوبی از کمکهای انسان دوستانه میکنند و شهروندان در این حوزه فعالیت پویایی دارند؛ اما جمع آوری کمکهای مردمی در دبی بدون دریافت مجوز از اداره فعالیتهای خیرخواهانه اسلامی امارات (LACAD) ممنوع است.
اگر فردی به صورت داوطلبانه اقدام به جمع آوری صدقههای مردمی کند، مجرم شناخته میشود و باید جریمهای ما بین ۲۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار درهم پرداخت کند. این مقررات یکی دیگر از قوانین جالب دبی است که باید توجه ویژهای به ان داشته باشید.
در مکان عمومی رفتار رمانتیک نداشته باشید!
کشورهای غربی هیچ محدودیتی در زمینه ارتباط با جنس مخالف در ملأ عام ندارند؛ اما کشور امارات علی رغم پیشرفتهای فراوانی که در حوزههای مختلف داشته است، رفتار رمانتیک در مکانهای عمومی را ممنوع اعلام کرده است و امکان رزرو برای زوجهای که عقد رسمی نکردهاند، وجود ندارد.
از دست دادن با دست چپ پرهیز کنید!
یکی از قوانین جالب دبی در رابطه با دست دادن است. قبل از اینکه استفاده از دستمال در بین مردم رواج پیدا کند، افراد از دست چپ و آب برای تمیز کردن خود استفاده میکردند؛ به همین دلیل دست چپ در فرهنگ دبی نوعی ناپاکی به شمار میرود و از آن برای ادای احترام و سلام استفاده نمیکنند.
افدل گروپ؛ انتخابی مطمئن در زمینه مهاجرت
آیا قصد سفر به دبی را دارید و میخواهید قبل از با قوانین جالب دبی آشنا شوید؟ آشنایی با قوانین یک کشور به شما کمک میکند که راحتتر با شرایط و مقررات آن سازگاری پیدا کنید. کارشناسان افدل در خدمت شما هستند تا بهروزترین اطلاعات را درباره مهاجرت به این کشور هیجان انگیز در اختیار شما قرار دهند.
از طریق آشنایی با قوانین ثبت شرکت در دبی و قوانین خرید ملک در دبی میتوانید به اقامت ۵ساله دبی دست پیدا کنید. مشاوران ما تحلیل گستردهای درباره بازار کار و بهترین کار در دبی انجام دادهاند تا شما به سرعت وارد درآمد زایی شوید. آخرین اخبار درباره قوانین پاسپورت دومینیکا را نیز از افدل بخواهید.