تصور کنید که سایت جدیدی ساخته اید و برای به اشتراک گذاشتن آن با دنیا هیجان دارید. متاسفانه نمیدانید چطور این سایت را با تعداد بیشتری از کاربران هدفتان سهیم شوید. در بیشتر موارد راه حل مشکل شما به انتخاب دو استراتژی بازاریابی بستگی دارد : سئوی سایت (بهینه سازی موتورهای جستجو) و تبلیغات کلیکی ادوردز.
در این مقاله به بررسی هر یک از این استراتژی ها و فواید و ضرر آنها می پردازیم.
سئو چیست؟
بهینه سازی موتورهای جستجو فرایند تقویت میزان بازدید وبسایت شما برای بالا رفتن رتبه و افزایش ترافیک طبیعی آن در موتورهای جستجو است. فرقی نمیکند سئو وردپرس یا سایت برنامه نویسی شده، وقتی روی سئو سرمایه گذاری می کنید، احتمال اینکه مخاطب هدف هنگام جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با محصول یا خدمات تان در گوگل، شما را پیدا کند، افزایش می یابد.
فواید سئو
1- سئو در دراز مدت ارزانتر است
اگر چه سئو ممکن است هزینه بر و زمان گیر باشد اما در دراز مدت از استراتژی پرداخت در ازای کلیک ارزانتر است. وقتی محتوایی تولید می کنید که باعث جذب ترافیک به وبسایت شما و بالا رفتن رتبه تان می شود، دیگر لازم نیست برای جذب مشتری هدف به سایت خود پول خرج کنید. وقتی مشتریان تصمیم بگیرند که روی لینک شما کلیک کنند، دیگر هزینه ای صرف نمی شود.در حالیکه در کمپین های پرداخت در ازای کلیک برای هر کلیک باید مبلغی پرداخت کنید.
2- با سئو میتوانید سطوح مختلف قیف فروش را هدف بگیرید
همه مخاطبان شما در مرحله یکسانی از قیف فروش قرار ندارند. برخی در بالای قیف در حال آشنایی با برند شما هستند. و سایرین در انتهای قیف و در آستانه خریدند. شما با کمک سئو میتوانید محتوای مختلفی تولید کنید (پست های وبلاگی، دستورالعملها، راهنمای خرید) که متناسب با هر یک از مخاطبانتان در سطوح مختلف قیف فروش است.
3- سئو ترافیک جستجوی پایدارتری دارد
زمانی که در رتبه بندی گوگل قرار بگیرید میتوانید تا هر وقت که وبسایت خود را بهینه سازی کنید از ترافیک رایگان به صفحات وب خود مطمئن باشید. برعکس بازاریابی پرداخت در ازای کلیک، در سئو وقتی بودجه بازاریابی به پایان برسد وبسایت تان در نتایج جستجو ناپدید نمی شود.
معایب سئو
1- الگوریتمهای موتورهای جستجو تغییر می کند
موتورهای جستجو بخصوص گوگل، در طی سالها، بارها الگوریتم خود را تغییر داده اند. این تغییرات به معنای آن است که باید مراقبت استراتژی های بازاریابی و نتایج ارگانیک باشید.
2- باید به طور مرتب وبسایت تان را بهینه سازی کنید
هنگامی که وب سایت تان به رتبه بندی لازم برای کلمات کلیدی هدف رسید کار شما تمام نمی شود. شما باید مرتبا محتوا و صفحات خود را بهینه سازی کنید تا رتبه تان پایین نیاید. برای این کار لازم است تا مقالات جدید را جایگزین مقالات قدیمی و لینک های قبلی را حذف کنید.
3- اثربخشی سئو زمان بر است
اگر وبسایت شما جدید است به سرعت نمیتوانید از نتایج سئو بهره مند شوید. زیرا عوامل بسیاری روی رتبه بندی وبسایتها توسط گوگل تاثیر می گذارد.
تبلیغات کلیکی گوگل ادز : پرداخت در ازای کلیک یا PPC چیست؟
پرداخت در ازای کلیک شیوه ای از بازاریابی موتور جستجوی گوگل است که در آن شما در ازای کلیک بر روی تبلیغ تان، پولی پرداخت می کنید. این مدل به تبلیغ دهندگان این امکان را می دهد که فقط در صورت ارتباط مصرف کنندگان با تبلیغات خود، هزینه پرداخت کنند – به این معنی که شما افرادی را که به پیشنهاد شما علاقه مند و آماده خرید هستند، جذب می کنید. هزینه تبلیغات PPC معمولاً به حرفه و میزان جستجوی کلمه کلیدی مورد نظر شما بستگی دارد.
فواید تبلیغات کلیکی
1- نتایج PPC فوری نمایان می شود
در حالیکه دیدن نتایج سئو ممکن است ماهها طول بکشد، در عرض چند ساعت میتوان نتایج کمپین PPC را مشاهده نمود.
2- تبلیغات PPC بالاتر از رتبه بندی ارگانیک ظاهر می شود
وقتی برای کلمه کلیدی هدف خود کمپین PPC به راه می اندازید، وبسایت تان در رتبه اول صفحه نتایج موتور جستجو قرار می گیرد. این رتبه بندی باعث می شود مخاطبان قبل از دیدن نتایج، ابتدا وبسایت شما را ببینند.
3- PPC به شما امکان میدهد مخاطب هدف خود را مشخص کنید
آیا شما در کمپین PPC خود خواستار افرادی از یک منطقه جغرافیایی خاص هستید؟ یا افرادی از یک محدوده سنی خاص؟ اگر این طور است است باید از PPC استفاده کنید.
معایب گوگل ادز
1- تبلیغات گوگلی گرانند
بدون داشتن پول نمیتوانید کمپین PPC راه بیاندازید. شما باید برای هر کلیکی که مخاطبانتان انجام می دهد مبلغی پرداخت کنید و این یعنی زمانی که بودجه تان به پایان برسد ترافیک تان نیز تمام می شود.
2- حاشیه سود پایین تری دارد
با آنکه ممکن است کمپین PPC در کوتاه مدت نتیجه دهد، اما حاشیه سود کمتری دارد. از آنجا که PPC یک سیستم بازی در ازای پرداخت است، هزینه های خرید مشتری بدون افزایش چشمگیر قیمت محصولات و خدمات همچنان افزایش می یابد.
3- تبلیغات PPC بعد از مدتی کهنه می شود
شما به دلیل قانون تنظیم شده توسط سیستم تبلیغاتی مانند گوگل، کنترل محدودی بر تبلیغات پولی خود دارید. به همین ترتیب، آگهی شما ممکن است عباراتی مشابه رقبای شما داشته باشد، که این امر باعث می شود مخاطب به سرعت از آن عبور کند
بیشتر بخوانید : سفارش پروژه سئو سایت خود را به چه کسی بسپارید؟
سئو یا گوگل ادز : کدام یک بهتر است؟
در برخی شرایط سئو بهتر جواب می دهد و در برخی دیگر PPC.
از سئو استفاده کنید اگر:
- بودجه بازاریابی تان پایین است
- میخواهید برندتان را مطرح کنید
- می خواهید در دراز مدت بازگشت سرمایه خود را به حداکثر برسانید
- میخواهید محتوایی تولید کنید که متناسب با مخاطبانی در هر یک از سطوح قیف فروش باشد
از PPC استفاده کنید اگر:
- به دنبال نتایج فوری هستید
- محصولتان در نوع خود اولین است
- در حال تبلیغ یک پیشنهاد حساس به زمان، مانند فروش در زمان تعطیلات هستید.
- میخواهید مخاطبان خود را به صفحه فروش هدایت کنید
چطور از سئو و PPC استفاده کنیم؟
به جای آنکه بین سئو و PPC یکی را انتخاب کنید، بهتر است هر دو استراتژی را ترکیب کرده و آنها را به کار بگیرید.
- تبلیغاتی برای هدف گیری مجدد تولید کنید
آیا کسی از صفحه شما بازدید کرده اما خریدی صورت نگرفته است؟ میتوانید حتی زمانی که آنها سایت شما را ترک می کنند تبلیغاتی را از نو تهیه کنید تا آنها مشتاق به بازگشت به سایتتان و خرید از شما شوند.
- در تبلیغات شبکه های اجتماعی وبسایت خود را تبلیغ کنید
با آنکه میخواهید رتبه بندی شما به صورت ارگانیک بالا برود، میتوانید با تبلیغ آن در شبکه های اجتماعی سرعتتان را افزایش دهید. این نوع تبلیغات نه تنها به توزیع محتوا کمک می کنند، بلکه به طور بالقوه باعث می شود لینک هایی بدست آورید که باعث ارتقای رتبه شما می شوند
- برای ارتقای استراتژی SEO خود، از طریق تبلیغات، داده جمع آوری کنید.
کمپین های PPC به شما امکان دسترسی به بسیاری از داده ها – میزان کلمات کلیدی جستجو شده، کلمات کلیدی ای که رقبای شما از آن استفاده می کنند، بالاترین نرخ تبدیل تماس به عمل و غیره را میدهد. با استفاده از این داده ها، می توانید با تلاش کمتر، استراتژی های SEO بهتری ایجاد کنید.