یاماها ورود خود به کلاس پیشرانههای الکتریکی ۴۶۹ اسب بخاری (۳۵۰ کیلووات) را اعلام کرد. این شرکت ژاپنی میگوید پیشرانه الکتریکی و جمعوجورش با هدف استفاده از محصولات هایپر الکتریکی توسعه یافته است.
این پیشرانه اهمیت زیادی دارد زیرا به معنی توانایی بالای یاماها در تولید قطعات خودروهای الکتریکی و رقابت با بهترینهای بازار میباشد. پیشرانه یاد شده میتواند با ولتاژ عملیاتی ۸۰۰ ولتی مشابه پورشه تایکان و دیگر خودروها کار کند.
یاماها از ابعاد جمعوجور این پیشرانه به عنوان یکی از مزیتهای اصلیاش نام میبرد. در حقیقت یاماها قطعات الکتریکی و مکانیکی پیشرانه موردبحث را ترکیب کرده تا جای کمتری را اشغال کند. برای مثال دنده و اینورتر داخل یک واحد ادغام شدهاند.
این شرکت از سال ۲۰۲۰ تاکنون قراردادهای توسعه پیشرانههای الکتریکی را دریافت کرده هرچند آن پیشرانهها قدرت کمتری داشتهاند. به نظر میرسد یاماها به دنبال فروش این پیشرانه جدید به دیگر خودروسازان است. اگرچه یاماها بیشتر با موتورسیکلتهای خود شناخته شده اما به طراحی قطعات خودروهای دیگر کمکهای شایانی نموده است.
یاماها میگوید تجربه زیادی در تولید نمونههای پیشتولیدی برای کارخانههای مختلف داشته و میتواند آنها را در مدتزمان کوتاهی بر اساس نیازهای خودروسازان تولید کند.
مسابقه تولید خودروهای الکتریکی باعث شده خودروسازان بزرگ سرمایهگذاری سنگینی روی حملونقل الکتریکی انجام دهند. سرعت پیشرفت خودروهای الکتریکی به حدی است که برخی شرکتها از رقابت باز ماندهاند و اینجاست که یاماها میتواند وارد میدان شده و به شرکتهای کوچکتر کمک کند.
البته این اولین باری نیست که چنین اتفاقی رخ میدهد. فولکسواگن قبلاً با امضای توافقی پلتفرم MEB خود را به فورد فروخته و آئودی و پورشه نیز از اعطای حق استفاده از پلتفرم PPE به سایر خودروسازان استقبال کردهاند.
قطعاً خرید پیشرانههای الکتریکی برای برخی خودروسازان بسیار ارزانتر از تولید آنها خواهد بود؛ و با توجه به ابعاد کوچک پیشرانههای الکتریکی، طراحی یک خودرو حول این محور چالش زیادی نخواهد داشت.