سفر کردن به دل طبیعت، کوه و پیمایش های طولانی مدت در مسیر های جنگلی، کمپ کردن از بهترین و لذت بخش ترین فعالیت های حیات است و تا به امروز، عموم افراد نیز علاقه بسیار زیادی به سفر و گردش در طبیعت، کوه و یا کمپ کردن دارند. این نوع سفر و برنامه های گردشگری به تجهیزات خاصی نیاز دارد که با وجود آنها قطعا لذت تفریح دوچندان خواهد شد. در ادامه به بررسی و معرفی تجهیزات مورد نیاز در سفر و برنامه های گردشگری خواهیم پرداخت.
کوله پشتی
کوله پشتی به دلیل برخورداری از طراحی بند های شانه ای و سیستم حرفه ای تعریق، حمل پوشاک و دیگر تجهیزاتتان را راحت تر می کند. اگر بخواهید از ساک حمل بار و یا چمدان های کوچک استفاده کنید کارتان سخت تر خواهد شد و در طی مسیر نیز دچار خستگی زود هنگام خواهید شد و از مسیر لذتی نخواهید برد.
خرید کوله پشتی کوهنوردی لازمه یک کوهنوردی راحت و آسوده است. انواع کوله پشتی در ابعاد و اندازه های گوناگون با مدل و طرح های متنوع در فروشگاه های اینترنتی و حضوری عرضه می شوند. آشنایی با ویژگی های استاندارد کوله پشتی کوهنوردی در خرید این محصول به شما کمک خواهد کرد.
به حجم کوله پشتی و ظرفیت آن دقت کنید. جالب است بدانید که هر کوله پشتی کوهنوردی بر اساس لیتر اندازه گیری می شود. کوله کمتر از 30 لیتر برای کوهنوردی یک شبه، کوله 30 تا 50 لیتری برای کوهنوردی تا سه شب و کوله 50 الی 80 لیتری برای کوهنوردی های سه تا پنج شب مناسب است. مسلماً هر چه تعداد روزها بیشتر نیاز شما به مواد خوراکی بیشتر خواهد بود. بنابراین به کوله پشتی بزرگ تر نیاز خواهید داشت.
کفش کوهنوردی
در بین انواع مختلف کفش های کوهنوردی، بوت ها بهترین کفش های کوهنوردی بشمار می روند و امروزه بوت های ساق دار در بین کوهنوردان و طبیعت گردان محبوبیت زیادی دارند، چرا که با برخورداری از ساق بلند از مچ و ساق پاها محافظت می کنند. در هنگام خرید کفش کوهنوردی حتما یک سایز بیشتر از سایز کفش های روزمره انتخاب کنید و برای صعود و پیمایش در زمستان کفش های کوهنوردی سنگین و برای کوهنوردی سبک نیز کفش های نرم تر تهیه کنید.
چادر
اگر قصد کمپ کردن در طبیعت را دارید یکی از مهم ترین تجهیزات آن، چادر کمپینگ یا چادر کوهنوردی است. چادر های کمپینگی به صورت دو پوش طراحی شده اند که در روز های گرم سال می توانید پوش دوم را جدا کنید. چادر های گنبدی شکل بهترین نوع چادر های کمپی هستند چرا که در هنگام بارش باران، آب در سقف چادر جمع نمی شود. چادر کوهنوردی خود را می توانید به کوله پشتیتان متصل کرده و به راحتی حمل کنید.
برای خرید چادر کوهنوردی کلیک کنید.
ظروف پخت و پز
از آنجایی که آشپزی کردن در طبیعت یکی از فعالیت های بسیار لذت بخشی است و برای انجام آن نیز باید تجهیزات مورد نیاز تهیه شود. این تجهیزات شامل ست ظروف پخت و پز قابلمه، ماهیتابه، کفگیر، ملاقه، کتری است. بهتر است آنها را به صورت پکی تهیه کنید چرا که حجم و ابعاد بسیار کمی دارند و به راحتی در کاور های مخصوص خود قابل حمل می باشند.
سرشعله
در هنگام خرید تجهیزات به حجم و ابعاد آنها حتما دقت داشته باشید. در خرید منبع سوختی بهتر است از سرشعله های طبیعت گردی و کوهنوردی استفاده کنید چرا که طراحی این سرشعله ها ارگونومیک می باشد و اغلب آنها پایه و پر های تاشویی دارند که به راحتی جمع شده و در کیف و جعبه های مخصوص قابل حمل می باشند. می توانید به همراه سرشعله بادگیر اجاق نیز خریداری کنید تا در شرایط آب و هوایی نامساعد به راحتی آشپزی کنید.
کیف کمک های اولیه
کیف کمک های اولیه از ضروری ترین تجهیزات در هر نوع سفر به خصوص سفر به طبیعت بشمار می رود. کیف های کمک اولیه در ابعاد و تجهیزات متفاوتی در بازار وجود دارند و پیشنهاد می شود که کامل ترین آنرا تهیه کنید. تجهیزات اصولی آنها شامل پنس، الکل، سنجاق، بانداژ، چسب زخم و… می باشد.
باتوم کوهنوردی
باتوم کوهنوردی را می توانید با توجه به محیط برنامه مورد نظراتان تهیه کنید. باتوم های کوهنوردی در دو نوع مکانیسم پیچی و کلیپسی طراحی می شوند. باتوم های کلیپسی مکانیسم راحت تر و ایمن تری نسبت به پیچی ها دارند. برخی باتوم های کوهنوردی از ویژگی مثبت و کاربردی آنتی شوک برخوردار هستند که سبب سلامتی ستون فقرات و زانو های فرد در طی مسیر های سنگ لاخی می شوند.
زیرانداز
در برنامه های طبیعت گردی حتما از زیرانداز جهت نشستن و استراحت در بین مسیر ها تهیه و همراه خود داشته باشید. همچنین باید برای چادر کوهنوردی و کیسه خواب خود نیز زیرانداز ضد آب تهیه کنید. حتما در هنگام برپا کردن چادرتان زیرانداز استفاده کنید و از خراش و آسیب های دیگر چادرتان جلوگیری نمایید.
تجهیزات کوچک و کاربردی نظیر عینک، کاور کفش، کاور موبایل، دستکش، کلاه، چاقو، فلاسک، ماگ، کییف کمری و… را می توانید بر اساس سلیقه خود یا میزان نیازتان در برنامه خریداری کنید. اما بهتر است عینک را در لیست تجهیزات ضروری خود قرار دهید و به سلامت چشم هایتان اهمیت دهید. حتما از عینک های طبیعت گردی استفاده نمایید چرا که عینک های شهری مناسب نور محیط های طبیعت نیستند.