بیماری مادرزادی قلبی نتیجه ی نقص تکاملی در ساختار قلب است که در 3 ماهه اول بارداری در ساختمان قلب جنین ایجاد می شود. بیماری های مادرزادی قلبی انواع زیادی دارند و برخی از آن ها شامل یک مشکل مختصر در دیواره میان دهلیز ها است، اما برخی دیگر به کشف همزمان چندین نقص در قلب کودک مبتلا منجر می شود. ضروریست مبتلایان به این بیماری، تحت نظر متخصص جراحی قلب قرار بگیرند.
انواع بیماری های مادرزادی قلبی
انواع شناخته شده ی بیماری های مادرزادی قلبی عبارتند از:
- بیماری های ترکیبی
- سوراخ های داخل قلب
- بیماری های تک بطنی
- تنگی یا انسداد مسیر عبور خون
- ناهنجاری های عروق متصل به قلب
علائم بیماری مادرزادی قلبی
علائم بیماری مادرزادی قلبی در همه ی کودکان و نوزادان مبتلا، یکسان نبوده و بسته به وخامت وضعیت آن ها متغیر است. موارد ذیل از متداول ترین علائم این بیماری هستند:
- تورم دست و پا
- تنفس تند یا تنگی نفس
- سرما خوردگی های مکرر
- خستگی، ضعف و بی حالی شدید
- کبود شدن رنگ پوست، لب و زبان
روش های تشخیص بیماری قلبی کودکان و نوزادان
روش ها و آزمایشات گوناگونی برای تشخیص بیماری قلبی مادرزادی در کودکان و نوزادان وجود دارد. از جمله آن ها می توان به اکو قلب، آنژیوگرافی، تست ورزش و … اشاره کرد. متخصص جراحی پس از معاینه و شرح حال گیری از کودک مبتلا، آزمایش متناسب را تجویز می کند. دکتر بقایی به پشتوانه چندین سال تجربه موفق در کار با کودکان مبتلا به بیماری قلبی، قابلیت ارائه درست ترین تشخیص از طریق تجویز آزمایشات مورد نیاز را دارد.
درمان بیماری مادرزادی قلبی کودکان و نوزادان
بیماری های قلبی مادرزادی به دو دسته کم خطر و پرخطر قابل تقسیم هستند. برخی از بیماری های قلبی ساده هستند و اختلالی در عملکرد قلب کودک یا نوزاد ایجاد نکنند. این دسته از بیماری های قلبی کم خطر هستند. در مقابل، گروهی از بیماری های قلبی مادرزادی، به علت پیچییدگی و جدی بودن اختلال ایجاد شده در قلب نوزاد، پر خطر هستند و بعضا باید از زمان تولد، تحت درمان قرار بگیرند. این فرایند درمانی می تواند جراحی های متعدد را در بر بگیرد. راه های شناخته شده درمان بیماری قلبی مادرزادی درکودکان و نوزادان را می توان در موارد ذیل خلاصه کرد:
- جراحی
- آنژیوگرافی
- دارو درمانی
- درمان آریتمی
جراحی قلب چیست؟
جراحی قلب نوعی از جراحی است که توسط متخصص مربوطه بر روی قلب و عروق بیمار اجرا می شود. این جراحی با هدف از بین بردن اختلالات به وجود آمده در عملکرد دستگاه گردش خون، انجام می شود و انواع مختلف باز، بسته، پیوند و … را در بر می گیرد.
جراحی قلب کودکان و نوزادان
از شناخته شده ترین راه های درمان بیماری های مادرزادی قلب در کودکان و نوزادان، جراحی تخصصی قلب کودکان است. در این نوع جراحی، شکافی به منظور دسترسی راحت تر جراح، روی سینه نوزاد ایجاد می شود. قلب بیمار در این فرآیند به دستگاه بای پس قلب اتصال دارد که وظیفه ی ارسال و پمپاژ خون به سراسر بدن را به انجام می رساند. امروزه پیچیده ترین بیماری های مادرزادی قلبی با انجام چنین جراحی هایی به وسیله ی پزشک ماهر، قابل درمان هستند.
متخصص جراحی قلب کودکان و نوزادان کیست؟
متخصص جراحی قلب کودکان و نوزادان با دسترسی به دانش عمیق در حوزه قلب، ساختار و جراحی آن، بعد از انجام معاینات لازم، وخامت وضعیت بیمار گزینه های درمان را تشخیص می دهد و سن مناسب برای انجام جراحی را اعلام می کند.
انتخاب بهترین جراح قلب کودکان و نوزادان
با توجه به حساسیت عمل جراحی قلب کودکان و نوزادان، انتخاب بهترین جراح به منظور بهبودی بیمار و اطمینان خاطر والدین در طول مسیر درمان، ضروری است. لازم است جراح قلبی که برای درمان فرزندان خود انتخاب می کنید، مدرک، تخصص، مهارت، تجربه و کارنامه کاری مورد قبولی داشته باشد. جراحی های موفقیت آمیز متعدد و فعالیت چندین ساله دکتر رامین بقایی تهرانی در این زمینه، وی را به یکی از مطمئن ترین انتخاب ها برای والدین کودکان و نوزادان بیمار، تبدیل می کن
چرا دکتر بقایی؟
دکتر رامین بقایی، فوق تخصص جراحی قلب و عروق کودکان و بزرگسالان و دارای تجربه 20 ساله در حوزه جراحی قلب است. جراحی قلبی کودک 5 ماهه از جمله تجربیات موفقیت آمیز دکتر بقایی در سال های فعالیت وی است. دکتر رامین بقایی با دلسوزی و تخصص و مهارت لازم، کودکان و نوزادان بیمار و والدین آن ها را در روند بهبودی همراهی می کند.