بیش از 120 کشور و 37000 مکان، استراتژی کسب و کار و درآمد شرکت مک دونالد را تشکیل میدهند. از نظر درآمد، شرکت مک دونالد در حال حاضر بزرگترین رستوران زنجیرهای در جهان است. مفهوم بار همبرگر Drive-In برای اولین بار در سال 1940 توسط برادران مکدونالد، ریچارد جیمز (دیک) و موریس جیمز (مک) معرفی شد.
برادران مک دونالد تأسیس همبرگرهای شرکت مک دونالد را با معرفی سیستم خدمات Speedee راه اندازی کردند که شامل کیک، سیب زمینی سرخ کرده و همبرگر با قیمت 15 سنت بود. Ray Kroc در سال 1954 مدیر رستوران برادران مکدونالد شد. اولین رستوران شرکت مک دونالد در ایالات متحده توسط Kroc در سال 1955 در Des Plaines، Illinois راه اندازی شد. مک دونالد در سال 1961 با مبلغ قابل توجهی 2.7 میلیون دلار حقوق مرکز غذاخوری Kin’s را به دست آورد. مکدونالد، سریعترین کسبوکار مواد غذایی در جهان، استراتژی درآمدزایی منحصربهفردی دارد.
هدف و چشم انداز رستورانهای زنجیرهای مکدونالد
تلاشهای شرکت مک دونالد برای تبدیل شدن به “محبوب ترین مکان و نگرش به غذا خوردن” برای مشتریانش بسیار سخت است. رویکرد شرکت مک دونالد بر تاکتیک انقلابی «برنامهریزی برای برنده شدن» متمرکز است، که در سراسر جهان و در تمامی شعب این رستوران زنجیرهای اعمال میشود. مأموریت این شرکت بینالمللی«کیفیت، تمیزی، خدمات و ارزش» است و این سازمان برای هر یک از این ویژگیها ارزش ویژهای قائل است. شرکت مک دونالد همچنین میخواهد به هر کشوری با نرخهای واقعاً ارزان خدمات ارائه کند. تخفیفهای این رستوران بینالمللی از طریق یک کانال پیشنهادات قوی ایجاد می شود که وفاداری مشتری را در همه حال فراهم میکند.
شرکت مک دونالد تاسیس بیش از 1000 فروشگاه فقط در ایالات متحده آمریکا را به عنوان چشم انداز این شرکت قرار داد. مکدونالدز در راستای هدف خود، در اوایل سال 1967 با فعالیت در خارج از ایالات متحده، گستره جهانی خود را گسترش داد. اولین فروشگاه های خارج از کشور در کانادا و پورتوریکو تاسیس شد. تا ژانویه 2018، شرکت مک دونالد دارای 37200 کافه در 120 کشور جهان بود که 1.9 میلیون کارگر در آن مشغول به کار بودند. هر روز به بیش از 69 میلیون نفر خدمات رسانی می کرد. مک دونالد هر 14.5 ساعت یک بار یک رستوران جدید باز میکرد.
استراتژی برای رشد قابل توجه
مکدونالد یک برنامه رشد واقع بینانه برای خدمت به مشتریان و رشد دارد. رشد این شرکت با ارائه “طرح رشد سرعت” در مارس 2017 تقویت شد. طرح توسعه مک دونالد تاکید زیادی بر حفظ، بازیابی و تبدیل مشتریان دارد. مک دونالد در تلاش است تا مشتریان فعلی خود را حفظ کند، اعتماد آنها را دوباره به دست آورد و مشتریان دلپذیر را به مشتریان وفادار تبدیل کند.
این امر به تغییر همکاری مشتری و افزایش تجربه و وفاداری مصرف کننده از طریق نوآوری و تلاشهای انسانی ادامه میدهد. در مقایسه با سایر سازمانها، شرکت مک دونالد تأثیر مالی بیشتری بر جهان داشته است. شرکت مک دونالد از هر فرصتی برای ایجاد احساس ارزشمندی در هر شبکه استفاده میکند. روش زندگی مک دونالد بر سه پایه استوار است: تعهد به رهبری، بهبود کار تیمی و وسواس مشتری. با توجه به این عناصر زنجیره فست فود در زمینههای کسب و کار انتظارات فراتر رفته است.
برنامه ریزی شده است که تا سال 2025 از بسته بندی بازدیدکنندگان در همه رستوران ها استفاده مجدد شود. همه بسته بندی بازدیدکنندگان از منابع منحصر به فرد، بازیافتی یا تضمین شده تهیه شود و مشکلات ساختاری برطرف شود. شرکت مک دونالد اولین رستوران زنجیره ای در جهان شد که هدف کاهش انتشار را بر اساس تحقیقات علمی پشتیبانی شده تعیین کرد. علاوه بر این، به سازمان “ما هنوز در حلقه رهبر هستیم” پیوست که اقداماتی را برای کاهش تغییرات محیطی تشویق میکند.
شرکت مک دونالد ایالات متحده آمریکا به عنوان تنها شرکت کافه در جهان، اکنون به مدت پنج سال در هر بخش از این کشور ماهیهای دارای گواهی MSC را سرو میکند. چالش و کنسرسیوم NextGen Cup که در صدد ایجاد یک سیستم جهانی از فنجانهای قابل کمپوست و بازیافت است، با همکاری شرکای حلقه بسته توسعه یافته است. اولین اجلاس جهانی اقدام اقلیمی (GCAS) شاهد آن بود که رهبران دولتی ابتکارات زیست محیطی را ترویج کرده و راه حلهایی را پیشنهاد کردند.
اگر کسی هرگز شکست نخورده باشد نمی تواند واقعاً یک فرد موفق باشد. اگر برای الهام گرفتن از داستان زندگی بزرگترین کارآفرینان جهان به دنبال یک سایت مرجع میگردید پیشنهاد ما وب سایت دانشگاه کسبوکار است. وب سایت دانشگاه کسبوکار یک رسانه تخصصی در حوزه کارآفرینی و استارتاپ است که تمامی موضوعات مرتبط با کارآفرینی را پوشش میدهد. دانشگاه کسبوکار سالها تجربه خود را در زمینه استارتاپها با شما به اشتراک میگذارد. اگر به مباحث کارآفرینی و استارتاپی علاقهمند هستید میتوانید از وبسایتهایی مانند entrepreneur.com، economist.com، businessuni.net، bloomberg.com، hbr.org و wsj.com استفاده کنید و از جدیدترین مطالب دنیای کارآفرینی و استارتاپ مطلع شوید.