از شایع ترین عملهای لاغری ای که غالبا افراد چاق به دنبال آن هستند عمل لاغری اسلیو معده میباشد. زندگی افراد می تواند در مواجهه با این عمل بسیار تغییر نماید. این جراحی برای کسانی که میخواهند به وزن ایدهآل برسند و ریزه خاری دارند بسیار موثر است همین امر نیز سبب شد میزان افرادی که این عمل را برای لاغری انتخاب میکنند روز به روز بشتر شود. معمولا بیماران با شنیدن نام روش های جدید لاغری بسیار هیجان زده می شوند. در نهایت آنها به دنبال استفاده از این روش های درمانی برای افزایش ضریب سلامت وزنی خود خواهند بود. در این مقاله سعی داریم تا با همراهی شما کاربران گرامی به بررسی تاثیر و انواع عمل های لاغری بپردازیم.
در جراحی اسلیو با خارج سازی بخشی از معده و با کاهش ظرفیت دستگاه گوارش ، معده عملا به عنوان راه ارتباطی مری با روده عمل کرده و با کاهش حجم فضای ذخیره غذا فرد زودتر سیر شده و در نتیجه میزان کالری دریافتی فرد کاهش میابد . در این عمل روده دست نخورده باقی می ماند.
مزایا و معایب عمل اسلیو معده
مانند هر عملی، عمل اسلیو معده هم از عوارض احتمالی کوتاه مدت و بلند مدت برخوردار است، مهم ترین عوارض احتمالی کوتاه مدت ناشی از عمل اسلیو معده عبارت است از:
- خونریزی
- عفونت معده
- نشت غذا از محل بریده شده معده
- اختلالات خونی و ریوی
از عوارض بلند مدت احتمالی عمل اسلیو معده میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- انسداد دستگاه گوارش
- رفلاکس اسید معده
- کاهش قند خون
- سوء تغذیه
- استفراغ
تاثیر عمل چاقی بر درمان دیابت نوع 2
بیماری دیابت از بیماری هایی است که فرد با پروسه درمانی هزینه بر و گاها طاقت فرسایی مواجه می باشد. در نتیجه بیماران مبتلا به دیابت تمایل دارند تا از روش های آنی مانند عمل چاقی برای درمان این بیماری استفاده نمایند. یکی از دلایل اصلی افزایش این بیماری در زندگی انسان مدرن کاهش فعالیت روزانه و استفاده از مواد غذایی پر کالری می باشد. افزایش تدریجی وزن در افراد می تواند سبب اختلال در فرایند سوخت و ساز بدن آنها گردد. در نهایت بروز این علائم سبب می شود تا افراد به بیماری های زمینه ای مانند دیابت نوع 2 دچار شوند.
بررسی ها در سال های اخیر نشان داد که انجام عمل لاغری تا حدودی می تواند در درمان بیماری دیابت نوع 2 موثر باشد. کاهش وزن می تواند تا حد زیادی بدن انسان را به شرایط نرمال نزدیک نماید و از عوارض بیماری های سختی مانند دیابت در امان نگه دارد. در نتیجه انجام انواع عمل های لاغری به روشی شناخته شده برای درمان دیابت نوع 2 تبدیل شده است.
بررسی نقش چاقی در بروز بیماری دیابت
همانگونه که در متن نیز به آن اشاره نمودیم افزایش وزن در افراد از مهمترین عوامل شایع در ابتلا آنها به بیماری زمینه ای دیابت نوع 2 می باشد. در واقع دریافت مقدار بالای کالری در زندگی روزانه انسان ها سبب می شود تا حجم زیادی از چربی در ماهیچه ها و کبد آنها ذخیره گردد. افزایش حجم چربی به مرور زمان توانایی بدن در تاثیر پذیری از هورمون های محرک انسولین را کاهش خواهد داد. همین امر نیز به تدریج سبب افزایش احتمال ابتلای افراد به بیماری دیابت نوع 2 خواهد شد.
اضافه وزن اغلب نقش مهمی در ایجاد دیابت نوع 2 ایفا میکند، زیرا هر دو بیماری ناشی از مشکلات متابولیسم هستند. این بدان معناست که کاهش وزن اغلب میتواند به بهبود دیابت نوع 2 کمک کند، به خصوص اگر قابل توجه باشد.
جراحی لاغری میتواند ابزار موثری برای تحقق این هدف باشد. اگر دیابت نوع 2 دارید و به دنبال جراحی کاهش وزن هستید، یا میخواهید در مورد اینکه چطور این جراحی به کنترل دیابت شما کمک میکند بیشتر بدانید، در این مقاله همراه ما باشید..
بررسی روش درمان چاقی با استفاده از عمل جراحی بای پس معده
یکی از مرسوم ترین روش های عمل لاغری که در بین کاربران بسیار شناخته شده است روش درمانی بای پس معده می باشد. این روش دارای دو صورت برگشت پذیر و برگشت ناپذیر می باشد. در روش برگشت ناپذیر پزشک بخشی از بالای معده بیمار را قطع می نماید و در نهایت مری را مستقیما به معده متصل می کند. همچنین پزشک با قطع نمودن بخشی از روده بیمار سبب کوتاه شدن مسیر جذب مواد غذایی در بدن بیماران می شود.
اما جراحی بای پس معده برای همه افرادی که به شدت اضافه وزن دارند مناسب نیست. ممکن است برای واجد شرایط بودن برای جراحی کاهش وزن، نیاز به رعایت دستورالعمل های پزشکی خاصی داشته باشید. شما احتمالاً یک فرآیند غربالگری گسترده خواهید داشت تا ببینید آیا واجد شرایط هستید یا خیر.
همچنین باید مایل به ایجاد تغییرات دائمی برای داشتن یک سبک زندگی سالم باشید. ممکن است از شما خواسته شود در برنامههای پیگیری طولانیمدت شرکت کنید که شامل نظارت بر تغذیه، سبک زندگی و رفتار و شرایط پزشکی شما میشود.
بررسی روش جراحی اسلیو معده و یا همان گاسترکتومی
در واقع در روش درمانی اسلیو معده پزشک متخصص بخشی از معده بیماران را برش می دهد و ساختاری تیوب مانند در معده ایجاد می کند. در نتیجه بیمار با کاهش حجم معده شاهد کاهش وزن خود و در نهایت نیز کاهش جذب مواد غذایی توسط بدن می باشد. البته گاهی مشاهده شده است که بعد از گذشت دوره زمانی معادل 5 سال این عمل لاغریتاثیر گذاری خود را از دست می دهد. در نتیجه بیمار دوباره دچار چاقی و یا گاها دیابت نوع 2 خواهد شد.
بررسی کلی عمل چاقی
امروزه چاقی به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات مرتبط با سلامتی در سراسر دنیا مطرح بوده و یک پنجم از جمعیت جهان درگیر آن می باشند.چاقی و اضافه وزن یک اختلال متابولیک بوده و زمینه ساز بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت نوع 2 و برخی سرطان ها و مشکلات قلبی و عروقی و… می باشند.
افراد با شاخص توده بدنی(BMI)بیشتر از 30 به بیماری چاقی مبتلا بوده و در نتیجه تلاش برای ابداع روش های مختلف در جهت کمک به درمان این افراد یکی از اهداف علم پزشکی می باشد.
قطعا شماهم از جمله کسانی هستید که روش های مختلف لاغری مثل رژیم های متعدد یا ورزش های مختلف را برای کاهش وزن و رهایی از چاقی امتحان کرده اید
استفاده از این روش ها ساده ترین و متداول ترین روش برای کاهش وزن و لاغری می باشد اما در بسیاری از افراد با شرایط مختلف و خاص پاسخگو نمی باشد .در این زمینه عمل چاقی است که پاسخ مناسب حل مشکل چاقی می باشند.
انواع جراحی های چاقی چیست؟
جراحی چاقی یا لاغری شامل انواع مختلفی می باشد که از مهمترین روش های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد
- جراحی باندینگ معده
- جراحی بای پس معده
- جراحی اسلیو معده
که جراحی اسلیو و جراحی بای پس از متداول ترین و به روز ترین روش های جراحی می باشند.هر یک از روش های گفته شده مزایای خاصی را دارا می باشند که با توجه به شرایط شما در مشاوره پیش از جراحی و بررسی دقیق ویژگی های منحصر به فرد شما توسط جراح بهترین شیوه به شما پیشنهاد خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت https://dr-zandi.com مراجعه نمایید.