شما اینجا هستید

شناخت انواع سوئیچ شبکه به کسب و کار شما برای پیدا کردن یک روش مناسب برای هماهنگی با نیازهای در حال تغییر کسب و کار کمک می کند. در ادام در رابطه با سوئیچ و انواع سوئیچ خواهیم گفت. سوئیچ های مدولار و سوئیچ های پیکربندی ثابت به طور کلی سوئیچ ها به دو دسته […]

شناخت انواع سوئیچ شبکه به کسب و کار شما برای پیدا کردن یک روش مناسب برای هماهنگی با نیازهای در حال تغییر کسب و کار کمک می کند. در ادام در رابطه با سوئیچ و انواع سوئیچ خواهیم گفت.

سوئیچ های مدولار و سوئیچ های پیکربندی ثابت

به طور کلی سوئیچ ها به دو دسته سوئیچ مدولار و سوئیچ پیکربندی ثابت تقسیم بندی می شوند. در میان این دسته از سوئیچ های شبکه تنوع وجود داشته؛ اما تعریف اولیه هر کدام از این سوئیچ ها یکسان است.

سوئیچ های مدولار

سوئیچ های مدولار باعث می شوند تا شما در صورت نیاز بتوانید ماژول های توسعه را اضافه کنید و انعطاف پذیری لازم را برای تغییر نیازمندی های شبکه به وجود می آورد.

ماژول های توسعه به صورت تخصصی برای برنامه های کاربردی مورد استفاده قرار می گیرند و شامل مواردی برای اتصال بی سیم، تجزیه و تحلیل شبکه یا فایروال می شوند. از طرفی شاید منابع تغذیه، اینترفیس های اضافی یا فن های خنک کننده را نیز در اختیار بگیرند. در نهایت باید به این نکته اشاره کنیم که سوئیچ های مدولار انعطاف پذیری بالایی را به کاربران ارائه می دهند؛ اما هزینه نسبتا بیشتری برای استفاده از آن ها باید در نظر بگیرید.

سوئیچ های با پیکربندی ثابت

یکی از مهم ترین نکات در خصوص سوئیچ پیکربندی ثابت کم هزینه بودن آن نسبت به سوئیچ مدولار است که این موضوع به دلیل ارائه تعداد ثابتی از پورت ها بود که قابل ارتقا دادن نیستند. سوئیچ های پیکربندی به سوئیچ های هوشمند، سوئیچ های مدیریت نشده، و سوئیچ های مدیریت شده تقسیم بندی می شوند که در ادامه در خصوص هر یک از آن ها توضیح خواهیم داد.

سوئیچ های هوشمند

سوئیچ های هوشمند می توانند جایگزین مقرون به صرفه ای برای سوئیچ های مدولار باشند زیرا برخی از ویژگی ها نظیر مدیریت و تقسیم بندی، قابلیت های امنیتی و کیفیت خدمات را به کاربرانشان ارائه می دهند. سوئیچ های هوشمند معمولا کمتر از سوئیچ های مدیریت شده مورد استفاده قرار می گیرند اما این موضوع دلیلی بر ضعف این نوع سوئیچ ها نیست.

این سوئیچ ها معمولاً در لبه یک شبکه بزرگ مستقر می شوند و این درحالی است که در سوئیچ های مدیریت شده در هسته مورد استفاده قرار می گیرند؛ سوئیچ های هوشمند به عنوان زیرساخت برای شبکه های کوچکتر و یا برای شبکه های کم پیچیدگی استفاده خواهند شد.

سوئیچ های مدیریت شده

در مقایسه با دیگر سوئیچ‌های پیکربندی ثابت، سوئیچ‌های مدیریت شده در خصوص ارائه جامع‌ترین ویژگی‌ها برای ارائه بالاترین سطوح امنیت، بهترین تجربه برنامه، مدیریت شبکه، دقیق‌ترین کنترل و بیشترین مقیاس‌پذیری طراحی شده‌اند.

سوئیچ های مدیریت شده معمولاً به دو صورت یعنی سوئیچ های تجمع/دسترسی در شبکه های بزرگ و بسیار بزرگ و یا به عنوان سوئیچ های اصلی در شبکه های کوچک مستقر خواهند شد. سوئیچ های مدیریت شده به عنوان گران ترین نمونه سوئیچ های ثابت معرفی می شوند که برای سازمان ها و شرکت های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند؛ بنابراین اگر شما به این نوع سوئیچ نیاز دارید نگرانی ای از بابت ارائه امنیت و صحت کار نخواهید داشت.

سوئیچ های مدیریت نشده

سوئیچ های مدیریت نشده به طور معمول برای ارائه اتصال اولیه مورد استفاده قرار می گیرند؛ یعنی آن ها به گونه ای طراحی می شوند که قابلیت بازی و اتصال داشته باشند. هیچ پیکربندی ای برای سوئیچ مدیریت نشده نیاز نیست؛ سوئیچ های مدیریت نشده زمانی موثرتر واقع می شوند که فقط به سوئیچینگ و اتصال اولیه نیاز داشته باشند.

شما معمولا سوئیچ های مدیریت نشده را در شبکه های خانگی یا هر جا که فقط به چند پورت نیاز باشد مانند آزمایشگاه، روی میز یا اتاق کنفرانس مشاهده خواهید کرد. به طور کلی در برخی موارد نیز این سوئیچ ها قابلیت های متنوع تری نیز ارائه می دهند اما با توجه به نامی که دارند به طور معمول قابلیت تغییر ندارند.

چهار گزینه مهم سوئیچ

علاوه بر ارزیابی دسته‌های سوئیچ باید موارد مهم دیگری را نیز در نظر داشته باشید. از جمله مهم ترین این موارد، سرعت سوئیچ شبکه، تعداد پورت‌ها، ویژگی‌های انتقال برق از طریق اترنت و قابلیت‌های انباشتگی را نیز در نظر بگیرید. البته برند سوئیچ شبکه نیز اهمیت دارد به همین دلیل ما به شما سوئیچ سیسکو را معرفی می کنیم.

سرعت سوئیچ

سوئیچ ها در توان یا سرعت های مختلف در دسترس کاربران قرار می گیرند، سرعت انتقال داده ها در سوئیچ بر حسب مگابیت در ثانیه (Mbps) است. سرعت سرعت سوئیچ انتخابی به نوع توان عملیاتی مورد نیاز کاربر بستگی داشته و به عنوان مثال، اگر به طور منظم به جابجایی فایل های داده بزرگ نیاز دارید، باید یک سوئیچ اترنت گیگابیتی را انتخاب کنید. به عنوان مثال،

  • ۱۰/۱۰ مگابیت در ثانیه
  • اترنت گیگابیتی ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ مگابیت در ثانیه
  • ده گیگا بیت ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰/۱۰۰۰۰
  • ۴۰/۱۰۰ گیگابیت در ثانیه (گیگابیت‌ها)

تعداد پورت ها

تعداد پورت های سوئیچ ممکن است متفاوت باشند. با توجه به اینکه تجارت شما کوچک باشد یا بزرگ به تعداد پورت های متناسبی نیاز دارید. سوئیچ های پیکربندی ثابت معمولاً با ۵، ۸، ۱۰، ۱۶، ۲۴، ۲۸، ۴۸ یا ۵۲ پورت در دسترس قرار دارد. هر چقدر سازمان شما بزرگ تر باشد به پورت های بزرگتری نیاز خواهید داشت.

قدرت از طریق اترنت PoE

PoE این قابلیت را ایجاد می کند تا دستگاهی مانند دوربین نظارتی، تلفن IP یا نقطه دسترسی بی‌سیم را با استفاده از کابلی که برای ترافیک داده مورد استفاده قرا می گیرند، تغذیه کنید. سوئیچ‌های دارای PoE گران‌تر از سوئیچ های بدون POE هستند.

سوئیچ های مستقل یا قابل انباشته

سوئیچ های قابل انباشته این قابلیت را دارند تا برای افزایش ظرفیت و در دسترس بودن شبکه شما متصل باشند. یک سوئیچ مستقل با توجه به عنوان مستقل، با ظرفیت محدود مدیریت و پیکربندی خواهد شد.

 

دسته بندی: اینترنت, علم و فناوریبرچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

مطلب قبل و بعد
مطالب مشابه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد